Hyppää sisältöön

Vahvistus ensimmäisistä omikron-tartunnoista Kainuussa: virus leviää nyt vauhdilla muun muassa kouluissa

Enää ei järjestetä erillisiä tiedotustilaisuuksia, vaan vanhempiin ollaan yhteydessä Wilma-sovelluksen kautta.

Tieto koulujen koronajärjestelyistä kulkee Wilma-sovelluksen kautta. Kuva: Silja Viitala / Yle

Keskiviikkona vahvistettiin ensimmäiset omikron-muunnokset kainuulaisilta koronapotilailta. Tartuntojen kasvuvauhti on viitannut nopeasti leviävään muutokseen viime aikoina.

Useissa kainuulaisissa kouluissa on todettu koronatartuntoja viime päivinä. Erillisiä tiedotustilaisuuksia koululaisten vanhemmille koronatartunnoista ei järjestetä. Koulut tiedottavat ohjeistuksesta Wilma-viesteillä. Positiivisen testituloksen saaneet sekä oireiset oppilaat jäävät kotihoitoon. Tartunnanjäljitys ohjeistaa altistuneet.

Kainuun sotelta kerrotaan, että tartunnanjäljityksessä on merkittävää viivettä, mutta kontaktointeja tehdään kiireellisenä kriittisten toimintojen henkilöstön sekä koulujen ja päivähoidon tartuntoihin liittyen.

Sote kehottaa välttämään kontakteja

Tartuntariski on kohonnut koko maassa, joten altistumisen mahdollisuus on hyvin yleinen. Kainuun sote kehottaa vähentämään kaikkia lähikontakteja ja rajoittamaan vierailuja riskiryhmiin kuuluvien, esimerkiksi isovanhempien luokse.

Kainuun keskussairaalan päivystysapu 116 117 on ruuhkautunut kansalaisten koronaan liittyvistä tiedusteluista. Päivystykseen ei tule soittaa tiedusteluita varten, vaan ottaa yhteyttä vain mikäli tarvitsee kiireellistä hoidon tarpeen arviointia tai päivystyshoitoa.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele ja katsele mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.