Hyppää sisältöön

Savonlinnan kaupunginhallitus joutuu puntaroimaan aiempaa SaPKon tukipäätöstä – elinkeinojaoston päätöksestä jätetty kaksi valitusta

Elinkeinojaosto oli aiemmin puoltanut SaPKolle 50 000 euron avustuksen. Kaupunginhallitus käsittelee valituksia aikaisintaan tammikuun lopulla kokouksessaan. Kaupungilta kerrotaan, että valituksia voi olla luvassa vielä lisää.

Kuva: Kati Rantala / Yle

Savonlinnan kaupunginhallitus joutuu arvioimaan aiemmin Savonlinnan Pallokerho SaPKolle myönnettyä avustuspäätöstä.

Savonlinnan kaupungin elinkeinojaoston myöntämästä avustuksesta Savonlinnan Pallokerho Oy:lle on jätetty kaksi valitusta. Taustalla on yksityishenkilöt.

– (Näitä) voi tulla vielä lisääkin koska valitusten jättöaikaa on vielä jäljellä. Nämä oikaisuvaatimukset julkaistaan sitten kerralla kun valmistellaan selonteko kaupunginhallitukselle, Savonlinnan kaupungin vs. elinkeinojohtaja Jarmo Häkkinen vastaa sähköpostitse.

Elinkeinojaoston päätöksen muutoksenhaku päättyy ensi viikon tiistaina 18. päivä.

Kaupunginhallitus käsittelee muutoshakemuksia tammikuun lopulla, jolloin joko hyväksyy tai hylkää vaatimukset. Elinkeinojaoston aiempi päätös myöntää tuki SaPKolle voidaan siis perua, jolloin seura jää ilman rahaa. Avustus oli alunperin määrä maksaa 21. tammikuuta.

– Siitä sitten alkaa oikaisuvaatimuksen tekijöille kunnallisvalitusoikeus hallinto-oikeuteen. Valitusaika on 30 päivää päätöksen tiedoksisaannista.

Elinkeinojaosto oli aiemmin päättänyt avustaa talousvaikeuksista kärsivää Savonlinnan Pallokerho Oy:tä 50 000 eurolla.

Jätettyjen muutosvaatimusten lisäksi netissä on myös julkaistu adressi, jonka on allekirjoittanut 147 henkilöä. Siinä vaaditaan kaupungin SaPKolle myöntämän avustuksen perumista.

SaPKo on kertonut aiemmin olevansa talousvaikeuksissa. Joukkueessa on todettu myös koronatartuntoja. Seuran tilannetta hankaloittaa sekin, että SaPKon entiset valmentajat hakevat seuralta korvauksia lomautuksistaan oikeusteitse.

Lue myös: