Hyppää sisältöön

Päijät-Hämeen koronayhteistyöryhmä: lasten ja nuorten harrastukset voivat jatkua

Ryhmä ei tehnyt 13. päivän kokouksessaan muutoksia suositukseensa, jonka mukaan vuonna 2003 syntyneiden ja nuorempien harrastustoimintaa ei rajoiteta.

Vaikka hallituksen koronaministerityöryhmä suositti liikuntatilojen sulkemista myös lapsilta ja nuorilta, ei Päijät-Hämeen koronayhteistyöryhmä katsonut rajausta tarpeelliseksi alueellaan. Arkistokuva Lahden suurhallilta. Kuva: Petri Niemi / Yle

Päijät-Hämeen koronayhteistyöryhmä ei muuttanut keskiviikon 13. tammikuuta kokouksessaan suositustaan Päijät-Hämeen koronarajoituksista. Ryhmä jätti ennalleen myös suosituksen, jonka mukaan harrastustilat pidetään auki lapsille ja nuorille.

Aluehallintovirasto päätti viimeksi tiistaina 11. tammikuuta, että liikunta-, harrastus- ja virkistystilojen sulkumääräystä jatketaan 26. tammikuuta saakka. Suljetuksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Toiminnassa tulee huomioida osallistujien terveysturvallisuus.

Vajaa viikko sitten eli 7. tammikuuta hallituksen koronaministerityöryhmä suositti, että sisätilojen koronarajoitukset tulisi laajentaa nyt myös lasten ja nuorten harrastustoimintaan.

Mahdollisen päätöksen asiasta tekee viime kädessä Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Avista kerrottiin maanantaina, että se harkitsee tarvetta muuttaa nyt voimassa olevien päätöksiä alueellisten koronaryhmien esitysten ja mahdollisten lisäselvitysten pohjalta. Päätöksiä tehdään aikaisintaan torstaina 13. tammikuuta tai perjantaina 14. tammikuuta.

Lue myös:

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.