Pahentunut koronaepidemia haittaa jälleen vanhojen tanssien järjestämistä – Mikkelin lukio siirtää tilaisuuden toukokuulle

Mikkelissä perinteikkäät vanhojen tanssit siirtyvät myöhemmäksi keväälle. Savonlinnassa seurataan vielä epidemiatilanteen kehittymistä.

Kuva: Nicole Hjelt / Yle

Pahentuneen epidemiatilanteen vuoksi vanhojen tanssit siirtyvät Mikkelissä tänäkin vuonna.

Mikkelin lukiossa vanhojen tanssit siirtyvät helmikuulta toukokuulle. Uusi päivä tansseille on 20. päivä.

Alun perin vanhojen tanssit oli tarkoitus järjestää helmikuun puolivälissä.

Tanssit järjestetään yleisötilaisuutena, mikäli toukokuussa voimassa olevat koronaohjeet ja määräykset sen sallivat.

Mikkelin lukiosta kerrotaan, ettei tansseja jatkosiirretä toukokuulta seuraavaan lukuvuoteen muutoin kuin siinä tapauksessa, että lukio on etäopetuksessa toukokuussa.

Savonlinnassa tilannetta seurataan edelleen

Savonlinnan lyseon lukiolla ja Savonlinnan Taidelukiolla ei ole asiasta tehty vielä päätöksiä. Kuitenkin epidemiatilanteen kehittymistä seurataan tarkasti.

– Mitään päätöksiä tai suunnitelmia suuntaan tai toiseen ei ole tehty. Vanhojen päivähän ei ole alun perin mikään tanssiaispäivä, vaan kyseisenä päivänä toisen vuosikurssin opiskelijat juhlivat pääsemistä lukion vanhimmiksi opiskelijoiksi, ”vanhoiksi”. Tältä pohjalta jotain on tarkoitus järjestää tuona päivänä. Koronatilanne ratkaisee mitä se on, Savonlinnan lyseon lukion rehtori Ismo Falck kertoo.

– Nuoria tietysti harmittaa kovasti, että normaaliin järjestykseen ei voitane palata.

Samanlaista viestiä kertoo myös Savonlinnan Taidelukion rehtori Reima Härkönen. Mikäli epidemiatilanne jatkuu hanakalana Savonlinnan seudulla, saatettaisiin tanssinäytös järjestää myöhemmin yleisölle.