Hyppää sisältöön

Koronarokotusten kolmansia annoksia aletaan antaa kaikille täysi-ikäisille Kymenlaaksossa – ajanvaraus alkaa tänään

Ajanvarauksessa pyydetään suosimaan sähköistä ajanvarausta aina, kun se on mahdollista. Kolmosrokotuksia kuitenkin annetaan myös rokotustapahtumissa ilman ajanvarausta.

Ihmisiä jonottamassa rokotukseen Kouvolassa kauppakeskus Hansassa. Arkistokuva. Kuva: Antro Valo / Yle

Koronarokotusten kolmansien annosten antaminen laajenee Kymenlaaksossa kaikkiin täysi-ikäisiin. Aiemmin ajanvaraus kolmosrokotuksiin on ollut auki 50 vuotta täyttäneille.

Ajanvaraus 18–49-vuotiaiden kolmansiin rokotuksiin avautuu torstaina kello 12. Henkilöllä pitää rokotushetkellä olla kulunut vähintään neljä kuukautta toisesta rokotusannoksesta. Tähän ryhmään kuuluu noin 40 000 kymenlaaksolaista.

Ajanvarauksessa pyydetään suosimaan sähköistä ajanvarausta aina, kun se on mahdollista. Kolmosrokotuksia kuitenkin annetaan myös ilman ajanvarausta rokotustapahtumissa, Kymsote tiedottaa.

Eri rokotusryhmillä on erilaisia rokotusvälejä 2. ja 3. rokotusannosten välillä. Henkilön oikeus rokotukseen, riittävä rokotusväli ja sopiva rokotevalmiste varmistetaan aina rokotuspaikalla.

Kymenlaaksossa koronarokotusten kolmansia annoksia annetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksen mukaisesti. Myös ykkös- ja kakkosrokotuksia on yhä tarjolla ja niiden ottaminen alueen vaikeassa epidemiatilanteessa on tärkeää, Kymsotesta kerrotaan.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kymenlaaksosta.