Hyppää sisältöön

Kallion alueella todettu ensimmäinen omikronin aiheuttama koronatartunta – tartunnanjäljitys ruuhkautunut ja sitä karsitaan

Virus leviää nopeasti lyhyissäkin kontakteissa.

Alkuviikosta neljän kunnan eli Ylivieskan, Nivalan, Sievin ja Alavieskan alueella on todettu 62 koronatartuntaa. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella on todettu ensimmäinen omikronvariantin aiheuttama koronatartunta.

Terveysviranomaiset epäilevät, että herkän tarttuvuuden takia omikron-tapauksia on alueella jo selvästi enemmän. Virus leviää nopeasti lyhyissäkin kontakteissa ja taudin itämisaika on aiempaa lyhyempi.

Alkuviikosta neljän kunnan eli Ylivieskan, Nivalan, Sievin ja Alavieskan alueella on todettu 62 koronatartuntaa. Näistä 40 todettiin keskiviikkona.

Tartunnanjäljitys onkin ruuhkautunut epidemian kiihtymisen takia.

Jäljitys kohdennetaankin erityisen suuren jatkotartuntariskin altistustilanteisiin, kuten perheisiin sekä sote-yksiköihin ja vanhusten tehostettuun palveluasumiseen, kerrotaan Kallion peruspalvelukuntayhtymästä.

Alueella ollaankin jatkossa yhteydessä sairastuneisiin pääosin tekstiviestillä.

Altistuneet saavat tiedon altistumisesta pääsääntöisesti suoraan sairastuneelta. Kallion nettisivuille on koottu hyödyllistä tietoa sekä tartunnan saaneille että altistuneille. Pääset lukemaan ohjeet täältä. (siirryt toiseen palveluun)

Lue täältä uusimmat koronavirusuutiset Keski-Pohjanmaalta