Hyppää sisältöön

Miksi niin moni nuori voi huonosti ja mistä siihen apu? Tule kello 12 Ylen vaalichatiin kysymään ja haastamaan ehdokkaita

Yle järjestää jokaiselle hyvinvointialueelle oman vaalichatin, joka yhdistää äänestäjät, asiantuntijat ja ehdokkaat. Tänään torstaina kello 12 keskustelun teemana on nuorten hyvinvointi.

Kuva: Asmo Raimoaho / Yle

Lukiolaisten, ammattikoululaisten ja yläkoululaisten kokemukset uupumuksesta ovat lisääntyneet usean vuoden ajan. Tämä ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreista kouluterveyskyselyistä (siirryt toiseen palveluun).

Jo pian kaksi vuotta kestänyt koronapandemia on entisestään lisännyt väsymystä.

– Etäopetuksen jälkeen oppilaat eivät enää välttämättä osaa opiskella oikealla tavalla, kun etäopetus sekoitti vapaa-aikaa ja oppimisaikaa, kertoo Kouvolan yhteislyseon toisen vuosikurssin opiskelija Julia Pullinen.

Syynä ei ole pelkästään korona, vaan myös paineet, vaatimukset ja se, että joillekin nuorille moni muu asiassa elämässä kuin opiskelu, on tärkeämpää.

Nyt keskustelemaan!

Tule mukaan kello 12 alkavaan Ylen vaalichatiin. Sinne pääset tästä.

Asiantuntijoina ja keskustelun herättäjinä ovat palveluesimies Kari Lindberg Kymsoten Nuorten matalasta, joka tarjoaa apua kymenlaaksolaisille nuorille.

Kaakkois-Suomen poliisista mukaan tulevat vanhemmat konstaapelit Janne Kyrönviita ja Kati Rokka.

Lisäksi paikalla on Kouvolasta psykososiaalisen oppilashuollon yksikön vastaava Henna Karvonen, joka itsekin toimii koulukuraattorina.

Kuka tahansa voi tulla Yle Tunnuksella keskustelemaan aiheesta, mutta keskustelua voi seurata myös ilman tunnusta. Mukaan on kutsuttu myös asiantuntijoita, jotka tarjoavat eri näkökulmia hoitoalaan, ja ehdokkaita, joista valitaan vuoden 2023 aloittava aluevaltuusto.

Chatia vetää Yle Kymenlaakson Minna Heikura.

Tulee mukaan tästä. Chat kestää noin kello 13:een saakka.