Hyppää sisältöön

Lohja aloitti uuden mallin Suomessa – sairauslomatodistuksen voi saada positiivisesta koronakotitestistä

Tartuntatautipäivärahaan vaaditaan edelleen positiivinen PCR-tulos. Koronatilanne on heikentynyt Lohjallakin nopeasti.

Koronarokotukset ovat edenneet Lohjalla vauhdikkaasti. Kolme annosta on saanut 35 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä. Rokotuksia annetaan sporttikeskus Tennarissa. Kuva: Kristiina Lehto / Yle

Läntisellä Uudellamaalla Lohjalla voi saada sairauslomatodistuksen positiivisen koronakotitestin perusteella. Lohjan kaupunki kertoo tästä tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun)nettisivuillaan.

Tiettävästi missään muussa kaupungissa tai kunnassa sairauslomatodistusta ei ole ainakaan vielä voinut saada positiivisen koronakotitestin perusteella.

Positiivisen pikatestin jälkeen pitää olla yhteydessä terveyskeskukseen, jotta todistuksen saa.

Positiivisen PCR-tuloksen perusteella puolestaan saa todistuksen tartuntatautipäivärahaa varten ilman eri yhteydenottoa niiden tietojen perusteella, jotka tuloksen saanut on syöttänyt koronabottiin. Todistus tulee kotiin postitse muutaman viikon viiveellä.

Myös Lohjalla koronatilanne on heikentynyt nopeasti. Tammikuun 11. päivään mennessä koronatartuntoja oli todettu 645. Näytteistä noin neljännes on ollut positiivisia. Tartuntoja on kaikissa ikäryhmissä.

Lohjan kaupunki kertoo koronarokotusten etenevän hyvää vauhtia.

12 vuotta täyttäneistä 89 prosenttia on saanut ensimmäisen rokotuksen, toisen rokotuksen 86 prosenttia ja kolmannen rokotuksen on saanut 35 prosenttia lohjalaisista.

Myös 5–11-vuotiaiden rokotukset ovat alkaneet Lohjalla.

Voit keskustella aiheesta perjantaihin 14. tammikuuta kello 23:een asti.

Lue seuraavaksi: