Hyppää sisältöön

Mustasaaren uimahallin kustannukset kasvaneet

Laskelmien mukaan kunnan osuus nousee todennäköisesti ainakin miljoonalla. Maanantaina asia on kunnanhallituksen käsittelyssä.

Uimahalliin on suunnitteilla neljä 25 metrin rataa sekä terapia-allas. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Mustasaaren uimahallin suunnittelu etenee. Piirustukset ovat valmiit ja seuraavaksi pyydetään tarjouksia.

– Saatamme aloittaa tarjouspyynnöillä jo ensi viikolla, toteaa Kiinteistö Oy Torintie 2:n hallituksen puheenjohtaja Bengt Beijar Yle Österbottenille.

Uimahallia varten on perustettu Mustasaaren kunnan ja Vallonian yhteinen yritys. Pari vuotta sitten kunnan rakentamiskustannusten arvioitiin olevan noin 3,6 miljoonaa euroa. Beijarin mukaan kustannukset ovat sen jälkeen kasvaneet.

Uusimman joulukuussa valmistuneen kustannusarvion mukaan koko kiinteistön kustannus on nyt 9,5 miljoonaa euroa. Summasta 4,8 miljoonaa euroa tarvitaan uimahalliosaan.

Kunnan osuus kokonaiskustannuksista kasvaa arvioiden mukaan 1,2 miljoonalla eurolla alkuperäiseen laskelmaan verrattuna.

Beijar uskoo, että urakoitsijoiden tarjoukset ovat selvillä 1,5 kuukauden kuluttua ja samalla myös rakennuksen hinta.

Kunnanhallituksen päätettävänä maanantaina

Kustannuslaskelmia tarkastellaan kunnanhallituksen seuraavassa kokouksessa maanantaina. Hallituksen puheenjohtaja Carola Lithén (RKP) muistuttaa, että rakentamisen ehtona on edelleen, että Mustasaari saa uimahalliin valtion tukea.

– Sovimme tästä alkuperäisessä valtuuston päätöksessä ja se on vaatimus. Mutta nyt katsotaan, mitä hallitus ja sitten valtuusto sanovat uudesta kustannuskuvasta, Lithén sanoo.

Opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntatilojen rahoitussuunnitelmassa vuosille 2022–2025 on varattu Mustasaarelle 800 000 euroa. Aivan varma se ei kuitenkaan vielä ole. Lopullista päätöstä valtiontuesta odotetaan maalis-huhtikuussa.

Uimahalliin on suunnitteilla neljä kappaletta 25 metrin ratoja sekä terapia-allas. Rakentamisen valmistelut voitaisiin aloittaa jo tänä keväänä.

– Uskon, että uimme uudessa uimahallissa vuoden 2023 lopussa, Beijar sanoo.

.
.