Hyppää sisältöön

Keminmaa on oikaissut aiemman päätöksensä: kunta maksaa irtisanoutuneen elinkeino- ja hankekoordinaattorin palkkarästit

Keminmaan kunnanhallitus päätti maksaa palkkarästit vasta sen jälkeen, kun käräjäoikeudelle oli toimitettu asiasta haastehakemus.

Keminmaassa kolmas kerta toden sanoi, kun päätettiin elinkeino- ja hankekoordinaattorin palkkarästistä. Kuva: Antti Heikinmatti / Yle

Keminmaan kunnanhallitus on päättänyt maksaa elinkeino- ja hankekoordinaattorin tehtävästä irtisanoutuneen Seppo Selmgrenin palkkarästit.

Selmgrenille maksetaan noin 6 100 euroa, mikä on korvausta hänen yli- ja viikonlopputöistä.

Keminmaa suostui rästin maksamiseen vasta sen jälkeen, kun Selmgren oli ilmoittanut vieneensä asian oikeuteen.

Kunnan käyttämän asianajajan mukaan Selmgrenin palkkavaateelle voisi olla perusteita. Lisäksi asianajaja totesi, että oikeudenkäyntikuluriski olisi esitettyä vaadetta suurempi.

Keminmaan kunnanhallitus päätti 11. tammikuuta maksaa rästit. Korvauksen suorittamisen ehtona on, että Lapin käräjäoikeudelle tehty haastehakemus perutaan eikä kunnalle esitetä muita vaateita.

Kunnanhallitus oli päättänyt toisin kahdesti aiemmin. 11. syyskuuta kunnanhallitus päätti, että palkkavaadetta ei makseta, koska kyseessä on kokonaistyöaika.

21. joulukuuta kunnanhallitus päätti jättää asian valmisteluun. Samassa kokouksessa Auli Tasala (KemPar) esitti palkkarästien maksamista, mutta sitä ei hyväksytty äänin 6-3.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.