Diplomatian superviikko takana: Mitä haluat kysyä Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltolalta?

Viikko on ollut huippudiplomatian aikaa. Venäjä, Yhdysvallat, Nato ja Eurooppa ovat yrittäneet sovitella ristiriitoja. Mitä jäi käteen? TV1:n ja Yle Radio 1:n Ykkösaamun vieraana on lauantaina 15.1. kello 10.05 Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola.

TV1:n ja Yle Radio 1:n Ykkösaamun vieraana suorassa lähetyksessä lauantaina 15.1. kello 10.05 alkaen on Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola. Kuva: Silja Viitala / Yle

Millä äänenpainoin Yhdysvallat ja Venäjä ovat käyneet tällä viikolla keskustelua Ukrainasta ja myös Naton mahdollisuuksista laajentua itään? Tämä kiinnostaa ainakin Suomessa ja Ruotsissa.

Antoiko viikko mitään viitteitä tulevasta? Onko kyseessä pelkkä Venäjän uhittelu, vai paljon jotain vakavampaa? Pitääkö Suomessa olla huolissaan?

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin edustajat keskustelivat torstaina Euroopan turvallisuudesta. Yksi järjestön jäsenistä on Venäjä, joka ei ole noudattanut yhteisiä sopimuksia. Onko Etyj tarpeeton?

TV1:n ja Yle Radio 1:n Ykkösaamun vieraana suorassa lähetyksessä lauantaina 15.1. kello 10.05 alkaen on Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola. Seija Vaaherkumpu haastattelee.

Aaltolalle voi lähettää kysymyksiä osoitteella tv1.ykkosaamu@yle.fi tai alla olevalla lomakkeella.