Koillis-Savo: Kaavin kunnanjohtajan erokorvaus saattaa olla laiton

Lain mukaan erokorvaus liittyy ristiriitatilanteisiin. Kaavilla kunnanjohtajan irtisanoutumisesta on kerrottu sovitun hyvässä yhteishengessä.

Kaavin kunnanhallituksen puheenjohtaja Arto Nykänen (kesk.) kertoi aiemmin viikolla, että irtisanoutumisesta haluttiin kertoa myönteisenä asiana. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Kaavin kunnanjohtajan virasta irtisanoutuneelle Ari Sopaselle myönnetty erokorvaus on todennäköisesti laiton, kertoo paikallislehti Koillis-Savo. (siirryt toiseen palveluun)

Kunnanhallitus ja kunnanjohtaja ovat sopineet Sopasen irtisanoutumisesta johtajasopimuksen perusteella. Johtajasopimuksessa on määritelty erokorvaukseksi yhdeksän kuukauden palkka, mikä tarkoittaa tässä tapauksessa noin 60 000 euroa.

Erokorvaus voidaan lain mukaan maksaa kuitenkin vain kunnanjohtajan viran hoitoon liittyvien erimielisyyksien eli poliittisen johdon luottamuksen menetyksen takia.

Kunnanhallituksen asiakirjoissa ei kuitenkaan mainita tällaista perustetta eli erimielisyystilanteen olemassa oloa. Irtisanoutumisen kerrottiin tapahtuneen hyvässä yhteishengessä.

Yleisesti on kuitenkin ollut tiedossa, että riitoja Kaavilla on ollut ja kunnanjohtaja Sopanen on ollut niissä yksi osapuoli.

Kaavin kunnanhallituksen puheenjohtaja kertoi tiistaina irtisanoutumistiedotteen yhteydessä, että asiasta haluttiin kertoa myönteisessä hengessä.

Aiheesta aiemmin: