Hyppää sisältöön

Jopa kolmannes takseista voi joutua lopettamaan toimintansa kesällä

Taksialaa valvovan viranomaisen mukaan useammalla kuin joka kolmannella taksiyrittäjällä on lain edellyttämä yrittäjäkoe suorittamatta. Aikaa on kuluva kevät, tai muuten menettää taksilupansa.

Pitkittynyt koronatilanne on vähentänyt taksien kysyntää. Kuvassa suosittu taksipaikka Helsingin rautatieasemalla 12. marraskuuta 2021. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Jopa tuhannet taksiyrittäjät saattavat joutua lopettamaan liikennöintinsä ensi kesän aikana.

Taksiyrittäjien etujärjestön Suomen Taksiliiton toimitusjohtajan Timo Koskisen mukaan syynä ovat muun muassa koronapandemian hyydyttämä kysyntä ja taksiliikennöintiluvan ehtojen tiukentuminen.

Hän arvioi taksien kärsineen koronasta vielä ravintoloita ja tapahtuma-alaakin pahemmin.

– Taksiala ja julkinen liikenne näyttäisivät valitettavasti kärsineen kaikkein eniten.

Koskinen kertoo alan yritysten liikevaihtojen olevan edelleen noin kolmanneksen heikompia kuin koronapandemiaa edeltävänä aikana.

Hän sanoo, että myös taksiluvan ehtojen kiristyminen näkyy markkinoilla jatkossa.

Viime vuoden toukokuusta lähtien taksiluvan edellytyksenä on ollut sekä oman yrittäjätunnuksen hankkiminen että taksiyrittäjäkokeen suorittaminen.

Joka kolmannella yrittäjäkoe suorittamatta

Taksialaa valvovan viranomaisen Traficomin mukaan useammalla kuin joka kolmannella taksiyrittäjällä on yhä lain vaatima yrittäjäkoe suorittamatta.

Aikaa kokeen suorittamiseen on huhtikuun loppuun saakka. Voimassaolevia taksiliikennelupia on tällä hetkellä noin 11 000. Lain edellyttämä yrittäjäkoe on suorittamatta 4 300 luvanhaltijalla, mitä Taksiliitossa pidetään hämmästyttävän suurena määränä.

Taksiliiton toimitusjohtaja Timo Koskinen sanoo, että taksiyrittäjät ja taksinkuljettajat ovat pääsääntöisesti luotettavia toimijoita, mutta vuoden 2018 uudistus toi mukanaan monenlaisia yrityksiä. Kuva: Markku Pelkonen / Yle

Taksiliiton Timo Koskinen sanoo, että valtaosa niistä yrityksistä, jotka tosiasiassa markkinoilla ovat, suorittavat yrittäjäkokeen, mutta osa varmasti poistuu markkinoilta.

– Jos lupia on yhä näin paljon suorittamatta ja koronan kurittama tilanne ajaa taksiyrittäjiä entistä tiukemmalle, jopa kolmanneksessa taksiyrityksiä joudutaan pohtimaan jatkoa todella vakavasti, hän summaa.

Traficomin päällikkö Sari Veija sanoo, että Traficom tulee peruuttamaan niiden yrittäjien taksiliikenneluvan, jotka eivät suorita lain edellyttämää yrittäjäkoetta.

– Käynnistämme tarkastukset toukokuun alussa. Ne yrittäjät, jotka eivät ammatillisen pätevyyden puutetta korjaa, menettävät lupansa. Uskon kuitenkin, että kokeita tullaan vielä kevään kuluessa suorittamaan. Kesällä nähdään, paljonko lupia mahdollisesti joudutaan perumaan, Veija summaa.

Taksiyrittäjiltä vaadittavalla yrittäjäkoulutuksella ja -kokeella pyritään parantamaan alan toimijoiden liiketoimintaosaamista.

– Esimerkiksi perusosaamista yritystoimintaan liittyvien pakollisten velvoitteiden, kuten verojen ja eläkemaksujen, hoitamiseksi, Veija sanoo.

Toukokuussa voimaan tulleet vaatimukset koskevat kaikkia alalla toimivia taksiliikenneluvan haltijoita.

– Myös niitä yrittäjiä, jotka ovat saaneet taksilupansa ennen vuoden 2021 toukokuussa voimaan tullutta uudistusta, Taksiliiton toimitusjohtaja Timo Koskinen selventää.

Alaa valvova Traficom kertoi reilu viikko sitten peruneensa viime vuoden puolella yli 500 taksiliikennelupaa puuttuneen Y-tunnuksen vuoksi (siirryt toiseen palveluun). Tämän lisäksi noin sata taksiliikennelupaa peruutettiin autoilijan omasta pyynnöstä.

Traficomin päällikön Sari Veijan mukaan samalla tavalla toimitaan, jos lakisääteistä yrittäjäkoetta ei suorita.

Asiakas voi valita palvelunsa itse

Taksiliiton Koskinen muistuttaa, että taksialaa on uudistettu viime vuosina monin tavoin eikä hänen mielestään kovinkaan onnistuneesti.

Koskinen sanoo, että vuoden 2018 taksilain uudistuksessa alalle annettiin turhan paljon vapauksia ja mukaan tuli monenlaisia yrityksiä.

– Se heikensi kuluttajien luottamusta. Tilanne on koko alan kannalta ei-toivottu.

Koskisen mukaan uudistukset ovat lisänneet kuluttajien vastuuta hyvän ja itselle sopivan taksipalvelun hankkimisessa. Hän toteaa, että taksiasemalla ei suinkaan tarvitse hypätä jonossa ensimmäisenä olevan auton kyytiin, jos tuntuu siltä, että se ei täytä omia vaatimuksia.

Koskisen mukaan maaseudulla ja haja-asutusalueilla palvelujen saatavuus on heikentynyt paikoin olennaisesti, ja hän kannustaa varaamaan taksin hyvissä ajoin ennakkoon.

– Kyydin saaminen varsinkin hiljaisina aikoina näyttää yrittäjäpulan vuoksi heikentyneen paikoin selvästi.

Kuljettaja: Vaatimukset eivät auta, jos kukaan ei valvo

Helsinkiläinen taksinkuljettaja Tatu Saarela, 27, kertoo pitävänsä hyvänä taksialan pätevyysvaatimuksien kiristämistä.

Saarelalla ei ole omaa taksilupaa, vaan hän työskentelee kuljettajana helsinkiläisessä taksiyrityksessä. Hänen mukaansa alaa ravisteleva murros voi tuoda motivoituneille nuorille uusia mahdollisuuksia.

Saarela kertoo olevansa kiinnostunut alan tarjoamista mahdollisuuksista.

– Ei ole mitenkään poissuljettua, että perustaisin oman taksialan yrityksen. Ammattitaitoiselle palvelulle ja yrittäjyydelle on varmasti kysyntää, hän sanoo.

Pitkään taksinkuljettajana toiminut Lasse Liuski puolestaan perää tehokkaampaa valvontaa.

Lasse Liuski on ajanut taksia pitkään. Hän toivoo alalle tehokkaampaa valvontaa. Kuva: Markku Pelkonen / Yle

Hän toteaa, että vaikka paperilla vaadittaisiin mitä, se ei auta, jos kukaan ei valvo.

– Hyvä tietysti, jos ongelmiin aletaan nyt oikeasti puuttua, Liuski sanoo.

Perinteisesti tarkoin säänneltyä taksialaa on siis uudistettu monella tapaa viime vuosina. Suurin murros tapahtui vuonna 2018, jolloin taksilupien säännöstelystä luovuttiin. Tämän jälkeen uusia taksilupia on myönnetty useita tuhansia.

Taksiliiton Timo Koskinen sanoo, että ala toimii korostetusti asiakkaiden luottamuksen varassa.

Liitto: Hyvämaineisuus takaisin taksiluvan ehtoihin

Koskinen vetäisi suitsia selvästi nykyistä kireämmälle tiukentamalla henkilön hyvämaineisuuden vaatimuksen taksiluvan saamisen ehdoksi. Viime aikoina on uutisoitu laajasti esimerkiksi taksinkuljettajiin liittyvistä rikosepäilyistä.

Ennen vuoden 2018 lakimuutosta henkeen ja terveyteen liittyvät rikokset olivat esteenä taksiyrityksen perustamiselle, mutta nyt ne eivät estä alan yrittäjäksi ryhtymistä.

Taksin rattiin vakavista rikoksista tuomittu ei kuitenkaan pääse.

– Taksinkuljettajan ajoluvan saamisen ne estävät, mutta kun tiedetään, että yrityksen arvot tulevat omistajilta työntekijöille eivätkä päinvastoin, niin kyllä niiden pitäisi olla alan yrityksen perustamisen esteenä, Timo Koskinen sanoo.

Voit keskustella aiheesta perjantaihin 21. tammikuuta kello 23:een asti.

Lue seuraavaksi: