Lounais-Suomen aluehallintovirasto jatkaa yleisörajoituksia – tarkemmat tiedot tilojen sulkemisesta iltapäivällä

Avi on saanut lausunnot sekä Varsinais-Suomen että Satakunnan sairaanhoitopiireiltä rajoitusten jatkamisesta.

Arkistokuvassa Turkuhalli. Kuva: Tomi Hänninen / Yle

Lounais-Suomen aluehallintovirasto (avi) valmistelee sunnuntaina voimaan tulevia päätöksiä, jotka jatkavat ja tarkentavat nyt voimassa olevia määräyksiä Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueilla.

Uudet päätökset koskevat yleisötilaisuuksia, yleisiä kokouksia, erilaisten tilojen käyttöä ja niissä tehtäviä toimenpiteitä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Päätökset pyritään antamaan perjantaina iltapäivän aikana.

Aluehallintovirasto kertoo tiedotteessa saaneensa alueensa sairaanhoitopiirien lausunnot rajoitusten jatkamisen välttämättömyydestä. Perjantain aikana avi kuulee vielä Satakunnan koronakoordinaatioryhmää ennen päätösten tekemistä.

– Sairaanhoitopiirit ovat arvioineet yksityiskohtaisesti tilojen erityisiä riskejä ja mahdollisuutta merkittävien tartuntaryppäiden syntymiselle niissä. Arvioiden perusteella on mahdollista kohdentaa tilojen sulkemista koskevat määräykset nykyistä rajatummin sellaisiin tiloihin ja toimintoihin, joissa lähikontaktit, aerosolileviäminen ja ihmisten määrä tai sijoittuminen muodostavat erityisen riskin tartuntojen leviämiselle. Tilat, jotka voidaan pitää avoinna asiakkaille ja osallistujille, määritellään päätöksissä, kirjoittaa avi.

Valmistelussa olevissa päätöksissä kielletään edelleen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Lisäksi velvoitetaan yleisölle avoimissa tai rajatun osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa toimijan järjestämään toiminta niin, että osallistujat pystyvät tosiasiallisesti välttämään lähikontaktit toisiinsa.

Päätökset tulevat voimaan 16. tammikuuta ja ne annetaan kahden viikon määräajalle. Päätösten tarkemmasta sisällöstä voidaan tiedottaa vasta päätösten valmistumisen jälkeen.