Boris Johnson pahoitteli jälleen virka-asuntonsa tapahtumia – tällä kertaa anteeksipyyntö meni itse kuningattarelle

Briannian pääministerin Boris Johnsonin virka-asunnolla järjestettiin kahdet juhlat prinssi Philipin hautajaisten aattona.

Britannian pääministeri Boris Johnson parlamentissa 5.1.2022. Kuva: EPA-EFE / Jessica Taylor

Britanniassa pääministeri Boris Johnson on jo toistamiseen pyytänyt anteeksi virka-asuntonsa Downing Streetin tapahtumia.

Perjnataina Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun) kertoi, että pääministerin virka-asunnolla järjestettiin kahdet työntekijöiden läksiäisjuhlat huhtikuussa 2021.

Juhlat järjestettiin kiusallisesti päivä ennen prinssi Philipin hautajaisia. Britanniassa oli tuolloin voimassa tiukat kokoontumisrajoitukset ja suruaika.

Pääministerin kanslia pyysi perjantaina anteeksi hovilta ja kuningatar Elisabetilta. Johnson ei mediatietojen mukaan osallistunut juhliin.

– On syvästi valitettavaa, että tämä tapahtui prinssi Philipin hautajaisten aattona. Olemme pyytäneet anteeksi hovilta, Johsonin tiedottaja kertoi perjantaina toimittajille.

Aiemmin tällä viikolla Johnson pyysi parlamentilta anteeksi rikottuaan itse hallituksensa määräämiä koronarajoituksia toukokuussa 2020.

Britannia oli tuolloin tiukassa koronasulussa, mutta Johnson kutsututti virka-asuntonsa puutarhassa järjestettyihin juhliin toista sataa ihmistä vastoin rajoituksia.

Oppositio vaati aiemmin tällä viikolla pääministerin eroa.

Lue lisää aiheesta: