Kokoontumisrajoitukset jatkuvat Itä-Suomessa: Yli 50 ihmisen ulkotilaisuudet on kielletty, sisätilaisuuksien rajana 20 ihmistä

Aluehallintovirasto muistuttaa, että omikron-variantin on todettu leviävän myös ulkotiloissa.

Ihmisten on ulkonakin pidettävä riittäviä turvavälejä, aluehallintovirasto muistuttaa. Kuva: Antti Karhunen / Yle

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat Itä-Suomessa. Aluehallintoviraston päätöksen mukaan rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää yleisötilaisuuksia sekä yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 50 henkilöä. Yli 50 henkilön ulkotilaisuudet on kokonaan kielletty.

Ulkotilaisuuksia koskeva rajoitus päättyy ystävänpäivänä. Aluehallintovirasto muistuttaa, että omikron-variantin on todettu leviävän myös ulkotiloissa.

Alle 50 ihmisen tilaisuuksien ehtona on, että ihmisten ja seurueiden täytyy pystyä pitämään riittävät välimatkat toisiinsa. Käytännössä se tarkoittaa vähintään kahden metrin etäisyyttä. Jos etäisyys ihmisten välillä on alle kaksi metriä, saa altistus kestää korkeintaan 15 minuuttia.

Sisätiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa henkilömäärärajoitus on 20 ihmistä. Sisätiloja koskeva rajoitus astuu voimaan vasta maanantaina 17.1.2022 ja on voimassa 14.2.2022 saakka.

– Rajoittamistoimenpiteillä pyritään estämään ja hidastamaan covid-19-viruksen leviämistä, ja sitä kautta saamaan aikaa rokotekattavuuden nostamiselle sekä turvaamaan sosiaali- ja terveydenhuollon kantokykyä epidemiakäyrää madaltamalla, perustelee aluehallintoylilääkäri Sami Remes aluehallintoviraston tiedotteessa.

Itä-Suomen aluehallintoviraston yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevan tartuntatautilain (58 §) mukainen rajoituspäätös koskee Pohjois-Karjalaa, Pohjois-Savoa, Etelä-Savoa ja Itä-Savoa.

Lue myös: