Kaavin kunnanhallitus aikoo päättää uudelleen kunnanjohtajan irtisanoutumisesta erokorvausta koskevan virheen vuoksi

Kaavin kunnanhallituksen puheenjohtajan Arto Nykäsen mukaan kunnanhallitus pyrkii pitämään uuden kokouksen mahdollisimman pian. Hän pitää kunnanjohtajan irtisanomisasiassa tehtyä virhettä valitettavana.

Kaavin kunnanhallituksen puheenjohtaja Arto Nykänen sanoo, että kunnanjohtajan erokorvausta koskeva virhe oli valitettava, mutta kyse oli harvinaisesta menettelytavasta. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Kaavilla valmistellaan uutta kunnanhallituksen kokousta kunnanjohtaja Ari Sopasen irtisanoutumisasiassa tehdyn virheen vuoksi. Kunnanhallitus ja kunnanjohtaja sopivat Sopasen irtisanoutumisesta johtajasopimuksen perusteella. Sopimuksen perusteella Sopaselle myönnettiin erokorvaukseksi yhdeksän kuukauden palkka.

Savon Sanomien haastatteleman (siirryt toiseen palveluun) väitöskirjatutkijan mukaan Kaavin kunnanjohtajan virasta irtisanoutuneelle Ari Sopaselle myönnetty erokorvaus on todennäköisesti laiton. Väitöskirjatutkija ja hallinto-oikeuden yliopisto-opettaja Saanareetta Virikko kertoo asiasta myös pikaviestipalvelu Twitterissä (siirryt toiseen palveluun).

Virikon mukaan ongelmana on, että kunnanhallituksen päätöstä koskevissa asiakirjoissa ei mainita kunnanjohtajan ja poliittisen johdon erimielisyyksiä. Lain mukaan erokorvaus voidaan maksaa vain, jos poliittinen johto on menettänyt luottamuksensa kunnanjohtajaan.

Kaavin kunnanhallituksen puheenjohtajan Arto Nykäsen mukaan kunnanhallituksen on määrä kokoontua mahdollisimman pian päättämään uudestaan Sopasen irtisanoutumisesta.

– Tämä on tosi valitettava virhe, mutta kyse on harvinaisesta menettelytavasta. Jos se olisi hirveän helppo asia, ei siitä tehtäisi tutkimuksia.

Nykänen ei ollut vielä perjantaina päivällä tavoittanut Ari Sopasta sopiakseen uudesta kokouksesta. Kaikki kunnanhallituksen jäsenet, jotka hän oli tavoittanut, olivat myötämielisiä uuden kokouksen järjestämiselle.

– Siellä tehdään sitten päätös oikean menettelytavan mukaisesti.

Lue myös: