Avi: Alaikäisten harrastukset saavat jatkua Lounais-Suomessa, uimahallit ja kuntosalit auki

Aluehallintovirasto pitää edelleen voimassa ison osan rajoituksista Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Harrastustoimintaan ja liikuntaan liittyviin rajoituksiin tulee muutoksia.

Vesipalloa harrastettiin Porin uimahallissa 2019. Kuva: Tapio Termonen / Yle

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on muuttanut Satakuntaan ja Varsinais-Suomeen annettuja koronarajoituksia.

Kuntosalien, yleisten saunojen, uimahallien ja kylpylöiden sekä sisäleikkipaikkojen ja teemapuistojen on uuden määräyksen mukaan mahdollista pitää tilansa auki asiakkaille. Tiloissa tulee kuitenkin edelleen huomioida terveysturvallisuus.

Myöskään lasten ja nuorten harrastustoimintaa ei rajoiteta, vaikka Suomen hallitus on vaatinut rajoitustoimia.

Edellinen päätös oli tiukempi

Suuri osa rajoituksista jatkuu ennallaan (siirryt toiseen palveluun). Uusi päätös on voimassa ensi sunnuntaista lauantaihin 28.1. asti.

Edellisessä päätöksessään viime vuoden lopulla aluehallintovirasto kielsi muun muassa kuntosalien ja uimahallien aukiolon. Turun hallinto-oikeus kumosi alkuviikosta päätöksen toimeenpanon yksilöurheiluun käytettyjen paikkojen osalta.

Oikeuden päätös ei koskenut kuitenkaan uimahalleja tai kylpylöitä.

– Nykyisessä epidemiatilanteessa tiukkoja rajoituksia on syytä kohdentaa niihin tilanteisiin, joissa on asiantuntijoiden mukaan merkittävä riski uusien laajojen tartuntaryppäiden syntymiselle. Osallistujien oma velvollisuus välttää lähikontakteja ja noudattaa hygieniatoimia korostuu nyt tartuntojen leviämisen estämisessä, aluehallintoviraston ylijohtaja Leena Räsänen sanoo.