Hyppää sisältöön

Herätys: Sähkön siirtohinta voi laskea kaupungissa | Ylen amiskone kertoo valmistuneet | Serbinationalistien provokaatiot yleistyneet

Kerromme päivän uutiset ja puheenaiheet nopeasti.

Kaikki sähkölinjat pitäisi saada säävarmaksi vuoteen 2036 mennessä. Kuva: Ensio Karjalainen / Yle

Ylen kysely: Sähkön siirtohinnat laskevat osassa kaupungeista

Sähkömarkkinalain muutos näyttää pistävän sähkön siirtohintojen nousun kuriin ja kääntävän hintoja paikoitellen jopa laskuun. Ylen kyselyssä hintojen laskusta kertovat kuitenkin vain muutamat kaupunkialueiden yhtiöt. Maaseudun jakeluyhtiöille laskevista hinnoista voi seurata hankalasti toteutettava yhtälö, sillä kallista maakaapelointia pitäisi joka tapauksessa jatkaa.

Tutkintojen määrä laski, mutta Sisu Häkälästä tuli merkonomi kotisohvalla

Sisu Häkälä valmistui merkonomiksi ja on nyt töissä autoliikkeessä. Kuva: Antro Valo / Yle

Kotkalainen Simo Häkälä on yksi hiljattain ammattiin valmistuneista. Hän sai tutkintonsa suoritettua, vaikka osalla etäopetus on hidastanut opintojen etenemistä. Häkälä on löytänyt myös töitä. Ylen amiskoneessa on yli 35 000 ammattiin valmistuneen nimi.

Serbinationalistien provokaatiot yleistyneet viime päivinä

Banja Lukan paraatin yleisö heilutti serbitasavallan lippuja 9. tammikuuta. Kuva: Miomir Jakovljevic / AOP

Bosniassa Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj varoittaa Bosnia-Hertsegovinan jännitteistä. Järjestön suurlähettiläs sanoo Ylelle, että poliitikkojen kovat puheet ja serbitasavallan vuosipäivän juhlinta ovat lietsoneet ihmisiä provokaatioihin.

Sää on epävakainen

Kuva: Yle

Laaja lumisadealue liikkuu maan yli itään ja aamulla vielä uusi annos sateita liikkuu etelässä. Lunta voi kertyä Lapissa paikoin yli 20 cm ja etelässäkin voi lunta tulla paikoin lähes 10 cm.

Ajokeli on laajalti huono, paikoin jopa erittäin huono. Myös jalankulkijoille keli on liukas vaihtelevien lämpötilojen vuoksi.

Tuulet voimistuvat merellä myrskylukemiin ja puuskainen tuuli on hyvin voimakasta myös maa-alueilla. Samalla sää jälleen pakastuu ja voimakas tuuli tekee ilmasta hyvin kolean. Päivällä sateet väistyvät ja sää on aurinkoinen.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.