Hyppää sisältöön

Työntekijöitä on sairaana ja karanteenissa, mutta pahin on vasta tulossa – epidemian huipulla sijaisia ei välttämättä löydy vuokratyöfirmoistakaan

Omikron jyllää työpaikoilla. Työntekijöitä on tavallista enemmän sairaana tai altistuneina karanteenissa, mutta tehtävät saadaan vielä hoidettua. Käymme tässä jutussa läpi eri alojen tartuntatilannetta.

Henkilöstöpalveluyritys Bolt.Worksin työntekijä Jarmo Kortesaho kuljettaa pahvia Pakkaus Öhmannin varastossa. Omikron lisää poissaoloja myös vuokratyöyrityksissä. Kuva: Pekka Tynell / Yle

Jarmo Kortesaro sukkuloi trukilla pitkin Pakkaus Öhmanin varastokäytäviä. Työnteosta keskellä koronaa muistuttaa vain maski naamalla.

– Ei se ole hirveästi elämääni vaikuttanut.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen asiantuntijat ennustavat, että pahin on vasta edessä ja omikron kaataa ihmisiä petiin muutaman viikon päästä.

– On vaan pärjättävä päivä päivältä eteenpäin. Pysyn aika paljon poissa yleisistä paikoista, baareista sun muista. Sosiaaliselle ihmiselle se voi olla vaikeampi pala nieltäväksi, Kortesaro toteaa.

Pakkaus Öhman on pakkaustavaran tukkukauppa, jolla on myös aaltopahvitehdas ja kuljetuspalvelua. Korona ei ole hidastanut toimituksia.

– Onneksi korona ei ole hirveästi näkynyt meillä täällä. Pidämme täällä hyvin maskeja ja turvavälejä, ja olemme toistaiseksi selvitty hyvin tämän kanssa, Pakkaus Öhmanin myyntipäällikkö Kimmo Ojala sanoo.

Jos työvoima käy vähiin, yhtiö voi turvautua vuokratyövoimaan. Myös Kortesaro on päätynyt työhön henkilöstöä vuokraavan Bolt.Worksin kautta.

– Kyllä se tuo varmuutta, että saadaan kuitenkin nopeasti sitten hyviltä yhteistyökumppaneilta työntekijöitä tilalle, Ojala sanoo.

Monilla aloilla työntekijöitä on tavallista enemmän sairaana tai altistuneina karanteenissa, mutta tehtävät saadaan vielä hoidettua. Kuva: Pekka Tynell / Yle
Pakkaus Öhmannin myyntipäällikkö Kimmo Ojala kertoo, että yritys on toistaiseksi pärjännyt koronan oloissa hyvin. Kuva: Pekka Tynell / Yle

Bolt.Worksin kehitysjohtaja Timo Hakkarainen sanoo, että heiltä kysytään nyt varsinkin teollisuuden ja logistiikan työntekijöitä.

Henkilöstön määrä ehtyy kuitenkin vuokratyöfirmoissakin. Hakkaraisen mukaan Boltin työntekijöillä on sairauspoissaoloja lähes kahdeksan prosenttia, mikä on tuplasti normaaliin verrattuna.

Hakkaraisen mukaan tilanne on ennennäkemättömän vaikea eikä asiakkaiden tarpeisiin välttämättä pysytä vastaamaan.

– Parhaamme teemme, mutta emme voi luvata varmaksi, että saamme työvoimaa. Jos me saadaankin ne tilatut tekijät, mutta jos he sairastuvat, niin sitten on vaikea löytää korvaajia.

Soittokierros suurille työnantajille ja muutamien alojen edustajille kertoo, että työntekijöitä on tavallista enemmän sairaana tai altistuneina karanteenissa, mutta tehtävät saadaan vielä hoidettua. Epidemiahuippua odotellaan kunnioituksella kuin myrskyä.

Varautumiskeinot ovat samoja kuin korona-ajan alusta asti: työntekijät kulkevat maskit naamalla, välimatkan pitämisestä toisiin muistutellaan ja etätöihin on patistettu kaikki siihen kykenevät. Juuri muuta ei voida.

Pientä helpotusta tuo karanteenin vähimmäisajan lyheneminen viiteen päivään.

Kaikkein suurin huoli on sairaanhoidon henkilökunnan riittävyydestä. Sen turvaamiseksi hallitus valmistelee valmiuslain käyttöönottoa.

Sijaisten kysyntä Seurelta 30 prosentin kasvussa

Seure Henkilöstöpalvelut on havainnut kiihtyneen sijaistarpeen.

– Meillä on tällä hetkellä kokonaisuudessaan asiakkaiden kysyntä 30 prosentin kasvussa liittyen juuri siihen, että työpaikoilla on paljon poissaoloja ja me toimitamme vuokrahenkilöstöä paikkaamaan tilannetta, Seuren asiakaskokemuksen johtaja Kaarina Liimatainen sanoo.

Pääkaupunkiseudun kuntien omistama Seure välittää työntekijöitä muun muassa hoito- ja opetustehtäviin.

Kysyntä on Liimataisen mukaan ollut kasvussa jo monta vuotta sote-alojen ja varhaiskasvatuksen työvoimapulan takia. Nyt lisänä on 30 prosentin kasvupyrähdys.

Eniten kysytään sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, mutta kysyntä varhaiskasvatuksen työntekijöistä on kovimmassa kasvussa.

Seuren asiakaskokemuksen johtaja Kaarina Liimatainen kertoo, että epidemian huippuun on vaikea varautua enempää, koska työvoimaa ei ole saatavilla. Kuva: Pekka Tynell / Yle

Liimataisen mukaan myös vuokrahenkilöstön poissaolot ovat lisääntyneet ja tämä vaikuttaa henkilöstön saatavuuteen.

Epidemian huippuun on Liimataisen mukaan vaikea varautua, koska henkilöstöä ei ole saatavilla. Työntekijöiden tarve todennäköisesti kasvaa epidemian myötä erityisesti Seuren asiakkaiden aloilla.

– Olemme koko ajan rekrytoineet niin paljon kuin mahdollista, mutta rajoittavana tekijänä on työvoiman saatavuus. Meillä ei ole ehtymätöntä reserviä. Sama sairastuvuus ja pelisäännöt koskevat myös sitä henkilöstöä, joka meillä on.

Tiet saadaan yhä aurattua ja hiekoitettua

Valtioneuvoston koronapandemian alkupuolella julkaisema yhteiskunnan kriittisten alojen henkilöstön lista on laaja (siirryt toiseen palveluun). Siihen kuuluvat esimerkiksi väylien kunnossapitourakoitsijat, kaupan ja postin työntekijät ja monet muut ammattilaiset.

Väylävirasto seuraa keskitetysti muun muassa tienpidon tilannetta. Tähän mennessä merkittäviä altistumisketjuja ei ole ollut.

– Talviaikana kriittistä on se, että miten aura-autot kulkevat ja riittävätkö siellä kuljettajat. Ei ole tullut sellaista viestiä, että oltaisiin edes kriittisellä rajalla, yksittäisiä tapauksia toki on, Väyläviraston valmiuspäällikkö Arto Muukkonen sanoo.

Talvella väylien kunto vaikuttaa monen asian sujuvuuteen kuten hälytysajoihin, logistiikkaan, kuljetusketjuihin ja satamaliikenteeseen.

– Jäänmurto on yksi tärkeä toiminto, sielläkään ei ole sellaista tilannetta, että työ estyisi.

Jos työntekijöiden määrä vähenee tuntuvasti, tehtäviä joudutaan panemaan tärkeysjärjestykseen. Päätieverkko hoidetaan ensiksi ja vasta sitten vähäliikenteisemmät tiet.

Postinjakelussa on päivän tai parin viiveitä henkilökunnan poissaolojen takia. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Omikron viivästyttää postinjakelua

– Kyllä omikron nyt näkyy, sanoo Postin poikkeustilanteiden johtaja Jarmo Ainasoja.

Pääkaupunkiseudulla postinjakelussa on 1–2 päivän viive jakelussa.

Postilla on 170 toimipaikkaa. Osassa niistä varsinkin pääkaupunkiseudulla sairauspoissaolot ovat tuplaantuneet. Postinjakelussa oli jo valmiiksi työvoimapula.

Ainasojan mukaan henkilöstön kanssa on jo sovittu pitempien päivien tekemisestä. Joillakin alueilla postia jaetaan nyt myös lauantaina. Lisäksi henkilöstöä siirretään toimipaikoista toisiin.

Vähemmän työvoimaa sitovaan pakettien jakeluun ongelmat eivät ulotu.

Posti on Suomen toiseksi suurin työnantaja S-ryhmän jälkeen. Työntekijöitä on Suomessa liki 18 000.

– Yhtiönä olemme pärjänneet hyvin. Postissa ei ole ollut tartuntaryppäitä koko aikana.

Keskon viestinnästä kerrotaan, että eniten poissaoloja on tällä hetkellä kaupoissa ja logistiikassa, joissa työskentelee valtaosa K-ryhmän henkilöstöstä. Poissaolot ovat yhtiön mukaan hallittavalla tasolla.

Rakennusteollisuuden mukaan tartuntamäärien odotetaan rakennuksilla nousevan. Tartuntoja ei alan selvityksen mukaan tule juurikaan työnteossa vaan tauoilla, muualla liikuttaessa ja kotona. Kuva: Matti Myller / Yle

Rakennusalaa uhkaa työmaiden sulkeminen

Helsinki GSE:n selvityksen mukaan rakennusalan ammattilaisilla on eniten tartuntoja suhteessa ammattiryhmän kokoon. Esimerkiksi lähihoitajat ja muu terveydenhuollon henkilöstö ovat tilastossa vasta keskivaiheilla. Tuorein tilasto on joulukuulta, joten siinä ei ole mukana viruksen omikronmuunnoksen vaikutusta.

Hoitoalan apuna saattaa olla tarkka hygienia ja suojautuminen. Rakennusalaa on moitittu huonosta rokotuskattavuudesta.

Rakennusteollisuus ry:n varatoimitusjohtaja Kim Kaskiaro sanoo, että alalla on paljon ulkomaalaisia työntekijöitä, joiden rokotekattavuus oli alkuvaiheessa huono. Rokottautuminen on kuitenkin Kaskiaron mukaan noussut nyt selvästi.

Alalla on selvitetty Oulun yliopiston kanssa infektion leviämismalleja.

– On käynyt ilmi, että työntekotilanne ei ole se vaarallisin vaan tauot, kaupassa käynnit ja ruokailukäynnit.

Tilanne on vielä rauhallinen, mutta tartuntamäärien odotetaan nousevan. Poissaoloja on nyt ollut joitakin kymmeniä yritystä tai aluetta kohti.

– Me on työpaikoilla tiukasti porrastettu taukoja, työhön tuloa ja kaikin voimin koetetaan pitää työmaat käynnissä, mutta kyllä tämä huolestuttavalta näyttää.

Pahimmillaan työmaita joudutaan sulkemaan. Kaskiaro arvelee, ettei esimerkiksi työvuoroja juuri pysytä pidentämään, koska töitä tehdään jo paljon.

– Työllisyystilanne on sellainen, että paljon on toimeliaisuutta, niin luulen, että kuminauhaa ei sieltä löydy.

Lue myös: