Hyppää sisältöön

Merenjäällä avantoon pudonnut retkiluistelija pelastettiin Espoossa – Suomenlahden merivartiosto varoittaa heikoista jäistä

Turma sattui ennen kolmea iltapäivällä Espoon Suvisaariston itäpuolella. Tuulet ovat kuljettaneet jäätä etelämmäs, minkä vuoksi sulan veden raja on huomattavasti lähempänä rantaa kuin aiemmin. 

Avantoon pudonnut retkiluistelija pelastettiin lauantaina iltapäivällä Espoossa. Suomenlahden merivartiosto varoittaakin heikoista jäistä.

Merivartioston mukaan veden varaan oli alun perin joutunut kaksi retkiluistelijaa, mutta ilmoitushetkellä vain toinen heistä oli edelleen avannossa. Toinen yritti pelastaa ystäväänsä mukana olleella pelastusköydellä.

Turma sattui ennen kolmea iltapäivällä Espoon Suvisaariston itäpuolella.

Ensimmäinen paikalle päässyt pelastuslaitoksen yksikkö sai tajuissaan olleen, mutta kylmettyneen luistelijan ylös avannosta. Hänet vietiin helikopterilla Meilahden sairaalaan.

Merivartioston mukaan useita päiviä jatkuneet pohjois- ja luoteistuulet ovat muuttaneet Suomenlahden jäätilannetta. Tuulet ovat kuljettaneet jäätä etelämmäs, minkä vuoksi sulan veden raja on huomattavasti lähempänä rantaa kuin aiemmin.

Olosuhteet saattavat muuttua lyhyessäkin ajassa erittäin nopeasti, Merivartiosto varoittaa.

Lue myös: