Hyppää sisältöön

Boris Johnsonin piina jatkuu: lisää paljastuksia kosteista juhlista – "viiniperjantaita" läpi pandemian

Lehtiväitteiden mukaan henkilökunnalle toimitettiin säännöllisesti laukkukaupalla viiniä ja muuta alkoholia keskellä koronarajoituksia.

Juhlakohu on horjuttanut pääministeri Boris Johnsonia. Kuva: Jessica Taylor / Britannian parlamentti

Britannian pääministerin Boris Johnsonin piina jatkui lauantaina, kun julkisuuteen tuli jälleen uusia tietoja väitetyistä juhlista keskellä koronarajoituksia.

Daily Mirror (siirryt toiseen palveluun) -lehti väittää nimettömiin lähteisiin vedoten, että pääministerin henkilökunta olisi järjestänyt "viiniperjantaiksi" kutsuttua tapahtumaa läpi pandemian. Lehden mukaan henkilökunnalle toimitettiin laukkukaupalla viiniä ja muuta alkoholia juhlia varten. Myös Johnsonin väitettiin pistäytyneen ainakin silloin tällöin juhlissa.

– On ihan pötypuhetta, ettei hän tiennyt juomista. Jos pääministeri sanoo, että sen kuin vain päästätte vähän höyryjä, se käytännössä tarkoittaa, että hän hyväksyy asian, kertoi nimettömänä pysytellyt henkilökunnan jäsen.

Lehden mukaan kokoontuminen olisi merkitty 50 henkilökunnan jäsenen virtuaaliseen kalenteriin. Tapahtuma olisi tällöin rikkonut sisätiloihin koronapandemian aikana määrättyä rajoituksia.

Johnsonin edustaja ei ole kommentoinut asiaa, vaan on kertonut odottavansa hallinnon virkakuntaan kuuluvan Sue Grayn virallista selvitystä tapahtumista. Graylla on jo selvityksessä Johnsonin aiempaan juhlintaan liittyviä tapauksia.

Johnson jo aiempien kohujen keskellä

Johnson on viime viikkoina ollut muutenkin kohun keskellä pandemiajuhlinnasta.

Brittilehti Telegraph uutisoi Johnsonin henkilökunnan järjestäneen kosteita läksiäisjuhlia viime vuonna prinssi Philipin hautajaisia edeltäneenä iltana. Johnson itse ei ollut juhlissa paikalla. Maassa vallitsi tuolloin kansallinen suruaika, ja koronaviruksen vuoksi asetettuja rajoituksia oli voimassa.

Lisäksi aiemmin tällä viikolla Johnson viimein myönsi osallistuneensa juhliin keväällä 2020 tiukan koronasulun aikaan eli tilanteessa, jossa monet eivät esimerkiksi päässeet vakavasti sairaiden tai kuolevien läheistensä luokse tai voineet osallistua läheistensä hautajaisiin.

Pääministerin suosio on romahtanut mielipidekyselyissä sen jälkeen, kun niin kutsuttu partygate viime kuussa alkoi.

Lue lisää aiheesta: