Hyppää sisältöön

Video: Trump hyökkäsi Bidenia vastaan puhuessaan kannattajilleen Arizonassa

Entinen presidentti toisti väitteen siitä, että vuoden 2020 presidentinvaalit olisivat olleet vilpilliset. Trump ei paljastanut, aikooko hän havitella republikaanien presidenttiehdokkuutta seuraavissa vaaleissa.

Trump kritisoi jyrkästi Bidenin hallintoa
Trump kritisoi jyrkästi Bidenin hallintoa

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump esiintyi lauantaina kannattajilleen Arizonassa.

Florencen kaupungissa puhunut Trump toisti jälleen kerran väitteensä siitä, että vuonna 2020 pidetyt presidentinvaalit olivat vilpilliset.

– Meillä oli peukaloidut vaalit ja todisteita tästä on yllin kyllin. He tietävät sen. He aina puhuvat ´suuresta valheesta´. He ovat itse suuri vale, Trump sanoi viitaten kriitikoihin, jotka kutsuvat entistä presidenttiä valehtelijaksi.

– Olin ehdolla kahdesti ja voitin kahdesti, Trump julisti.

Entinen presidentti kritisoi puheessaan erittäin voimakkaasti seuraajaansa Joe Bidenia. Trumpin mukaan Bidenin hallinto on epäonnistunut niin koronaepidemian hillitsemisessä kuin myös talous- ja ulkopolitiikassakin.

– Kaikki tiesivät, ettei Joe Biden tule olemaan hyvä. Mutta harva arvasi, minkälaiseksi katastrofiksi hän paljastui. Inflaatio on korkeimmillaan 40 vuoteen, bensiinin hinta on noussut puolella. Tavaratalojen ruokahyllyt ovat tyhjät, Trump kuvaili.

Trump arvosteli etenkin Bidenin hallinnon toimia koronaepidemian vastaisessa taistelussa.

– Näillä päätöksillä he rikkovat ihmisten elämiä, irtisanovat amerikkalaisia töistä, pakottavat viattomat lapset käyttämään maskeja.

– He sulkevat kouluja, tuhoavat koulutuksen, murskaavat lasten kehityksen, hävittävät heidän tulevaisuutensa ja lukitsevat ihmiset koteihinsa, Trump listasi.

Yhdysvalloissa Trumpin kannattajilla on edelleen vankka asema republikaanipuolueessa. Puheessaan Trump ei paljastanut, aikooko hän lähteä tavoittelemaan puolueen ehdokkuutta vuoden 2024 presidentinvaaleissa.

Lue lisää: