Hyppää sisältöön

Kainuussa koronan ilmaantuvuus on jo yli tuhat tartuntaa: selvityksessä on satoja positiivisen tuloksen saaneita viime viikon ajalta

Kainuun sotella työntekijöiden sairastumisia ja altistumisia on eri puolilla Kainuuta, mutta toistaiseksi palvelut voidaan tuottaa työjärjestelyillä.

Kainuussa sairaalahoidossa on yksittäisiä koronapotilaita. Kuva: Mimmi Nietula / Yle

Koronaviruksen ilmaantuvuus on nyt yli tuhat tartuntaa sataa tuhatta asukasta kohden Kainuussa.

Maanantain ja lauantain välisenä aikana testattuja tartuntoja todettiin Kainuussa yli 700. Sunnuntain luvut tarkentuvat maanantain aikana.

Tartunnanjäljityksen kontaktoinneissa on noin neljän päivän viive. Selvityksessä on edelleen satoja positiivisen tuloksen saaneita viime viikon ajalta. Sairaalahoidossa on yksittäisiä potilaita.

Kainuun sotesta kerrotaan, että viime viikolla perustettu johtokeskus seuraa henkilöstötilanteen ja sairaalahoidon tarpeen kehittymistä. Samanlainen johtokeskus oli käytössä pandemian alussa vuonna 2020.

Työntekijöiden sairastumisia ja altistumisia on eri puolilla Kainuuta, mutta toistaiseksi palvelut voidaan tuottaa työjärjestelyillä.

– Henkilöstöreserviä ei kuitenkaan ole, joten jos laajempia sairastumisia ilmenee, myös kiireettömän hoidon sulut ovat mahdollisia, toteaa johtajaylilääkäri Ritva Kanervo Kainuun soten tiedotteessa.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele ja katsele mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.