Hyppää sisältöön

Pohjois-Pohjanmaalla on huono ajokeli, maanantaiaamun liikenteeseen toivotaan nyt malttia

Lumisade ja puuskittainen kova tuuli ovat vähentäneet näkyvyyttä liikenteessä Pohjois-Pohjanmaalla. Kinostunut lumi pöllyää tiellä.

Sumuvalojen käyttö on voinut olla tarpeen aamun liikenteessä Pohjois-Pohjanmaalla huonon näkyvyyyden vuoksi. Kuva: Joni Takalo / yle

Koko Pohjois-Pohjanmaalla ajokeli on ollut haastava maanantaiaamuna. Tieliikennekeskuksen mukaan sakea lumisade on heikentänyt näkyvyyttä.

Sää on ollut tuulinen, ja tielle satanut lumi pöllyää myös liikenteen vaikutuksesta. Ainakin Oulun seudulla oli jo aamukuuteen mennessä sattunut ainakin kolme peltikolaria tai auton ojaanajoa, pääosin nelostiellä.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta toivotaankin malttia liikenteeseen. Tieliikennekeskuksesta suositellaan sumuvalojen käyttöä.

Pohjois-Pohjanmaalla maa-alueille on nyt annettu myös tuulivaroitus, lisäksi Perämeren pohjois-osassa on myrskytuulta. Pelastusviranomaisten mukaan Pohjois-Pohjanmaalla ei ole ollut yön aikana kovaan tuuleen liittyviä tehtäviä.

Tieliikennekeskuksesta arvioidaan, että huono ajokeli kestää ainakin puoleen päivään saakka. Iltapäivää kohti sää selkenee ja pakkanen hieman kiristyy.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.