Hyppää sisältöön

Haku ruotsinkieliseen ja englanninkieliseen varhaiskasvatukseen alkaa Vaasassa – myös eskari laajenee ulos

Kielikylpyyn ja vieraskielisen varhaiskasvatukseen ilmoittautuminen on tarkoitettu vuonna 2017 syntyneille, esiopetukseen ilmoittautuvat puolestaan vuonna 2016 syntyneet.

Lapselle osoitetaan esiopetuspaikka kotiosoitteen mukaisesti, perusopetuksen mukaisia aluerajoja noudattaen. Kuva: Jarkko Riikonen / Yle

Haku vuonna 2017 syntyneiden lasten ruotsin kielen kielikylpyopetukseen sekä vieraskieliseen (englanti) opetukseen varhaiskasvatuksessa on alkanut tänään.

Ruotsinkielinen esiopetus on kielikylpyopetusta. Ruotsin kielikylpyopetukseen otetaan 63 lasta. Heistä muodostetaan kolme ryhmää. Ruotsin kielikylpyopetus alkaa syksyllä 2022 Satamapuiston ja Huvikummun päiväkodeissa.

Englanninkielistä varhaiskasvatusta annetaan English Playschoolissa. Sinne on haettavissa 21 paikkaa.

Englanninkieliseen ja ruotsinkielikylpyesiopetukseen haku alkaa tänään maanantaina. Haku koskee vuonna 2017 syntyneitä lapsia.

Eskari laajenee ulos Vaasassa, ilmoittautuminen alkanut

Vaasassa esikoulu laajentaa ulkotoimintaa uusille alueille. Tänä lukukautena pilottiryhmä on toiminut Punahilkan päiväkodissa ja ryhmän päämaja on ollut Suvilahden päiväkodin pihapiirissä sijaitseva mökki.

Ulkosalla tapahtuvaa esiopetusta on tarjolla Suvilahden lisäksi myös Gerbyssä ja Huutoniemellä. Ruotsinkielinen ryhmä aloittaa Huutoniemellä ja suomenkieliset ryhmät Länsimetsässä sekä Suvilahdessa. Ulkopäiväkotitoiminnassa lapsiryhmä viettää suurimman osan esiopetusajastaan eli kello 9-13 valisen ajan ulkona.

Vanhemmat voivat hakea lapselleen paikkaa ulkopäiväkotiryhmään esiopetukseen ilmoittautumisen yhteydessä.

Vuonna 2016 syntyneiden lasten esiopetus alkaa Vaasassa 16.8.2022. Maksutonta esiopetusta järjestetään neljä tuntia päivässä. Lapselle osoitetaan esiopetuspaikka kotiosoitteen mukaisesti, perusopetuksen mukaisia aluerajoja noudattaen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi