Hyppää sisältöön

Etelä-Pohjanmaalla päiväkohtainen tartuntaennätys, viikonlopulta myös uusi koronakuolema

Viikonloppuna todettiin miltei 800 uutta tartuntaa. Keskussairaalassa on 19 koronapotilasta.

Etelä-Pohjanmaalla on jälleen todettu uusi päiväkohtainen tartuntaennätys. Kuva: Riikka Kurki / Yle

Etelä-Pohjanmaalla viikko on alkanut tiedolla uudesta päiväkohtaisesta tartuntaennätyksestä, kun maanantaina kerrottiin 351 koronatapauksesta.

Viikonloppuna tapahtui myös yksi koronakuolema. Kaikkiaan Etelä-Pohjanmaalla on koronaan kuollut nyt 33 ihmistä.

– Viikonloppuna tartuntoja todettiin miltei 800. Näytteistä positiivisia oli noin 28 prosenttia, että tauti leviää väestössä varsin hallitsemattomasti. Kyllä tauti nyt jyllää, osastonylilääkäri Raimo Jokisalo kertoo.

Perjantaina avatulla pandemiaosastolla on potilaita 12. Lisäksi tehohoidossa on kolme potilasta ja muilla osastoilla neljä koronan saanutta potilasta. Muille osastoille sijoitetuilla potilailla pääasiallinen syy sairaalahoitoon on jokin muu kuin korona.

Esimerkiksi Varsinais-Suomessa ja pääkaupunkiseudulla onkin kerrottu, että huomattava osa koronapotilaiksi tilastoiduista henkilöistä on sairaalassa muun syyn takia.

– Kyllähän meilläkin vastaavaa ilmiötä on, mutta meillä ei sellaista tilastoa suoraan mistään saada. Tällainen tilasto pitäisi laskea käsipelillä potilas potilaalta, ja siihen urakkaan meillä ei nyt aika riitä. Eli aina kun meillä koronaa todetaan, se näkyy samassa tilastossa, on se sitten sivu- tai päädiagnoosi.

Nyrkki tänään koolla

Etelä-Pohjanmaan koronayhteistyöryhmä Nyrkki kokoontuu tänään viikkokokoukseensa.

Aluehallintoviraston määräykset ovat tulleet tänään voimaan, joten Nyrkki ei ole todennäköisesti suosituksiaan kiristämässä.

– Kyllä Nyrkin suositukset ovat jo aika tapissa. Ne keinot on aika lailla käytössä, mitä käytettävissä on, Jokisalo aprikoi.

Lue myös: