Hyppää sisältöön

Sunnuntaina 130 uutta koronatartuntaa – Kainuun sote: tartunnat lisääntyvät edelleen lähiviikkojen ajan

Viimeisen viikon aikana Kainuun soten tietoon tulleita tartuntoja on 989. Tämä luku voi vielä täsmentyä laboratoriovarmennuksissa. Ilmaantuvuusluku on nyt yli 1 000.

Kainuussa todettiin eilen sunnuntaina 130 koronatartuntaa. Viimeisen viikon aikana Kainuun soten tietoon tulleita tartuntoja on 989, ja tämä luku voi vielä täsmentyä laboratoriovarmennuksissa.

Koronaviruksen ilmaantuvuus on Kainuussa yli 1 000 tartuntaa 100 000 asukasta kohden kahden viimeisen viikon ajalta. Kainuun sote ennakoi, että tartunnat lisääntyvät edelleen lähiviikkojen ajan.

Kainuun prikaatissa on 342 koronatartunnan saanutta varusmiestä. Puolustusvoimien karanteeni- ja eristysohjeistus poikkeavat jossain määrin siviiliterveydenhuollon ohjeista. Varusmiehet ja muu henkilöstö saavat lisätietoja palveluspaikastaan

Tartunnanjäljityksen yhteydenotoissa on tällä hetkellä useiden päivien viive.

Kainuun sote pyytää asiakkaita päivittämään terveyspalveluiden yhteystietonsa Omasote-verkkopalvelun kautta ja sallimalla yhteydenoton myös tekstiviestillä. Yhteystiedot voi päivittää myös asioinnin yhteydessä esimerkiksi terveysasemalla.

Kainuun keskussairaalan päivystysapunumero 116 117 on ruuhkautunut kansalaisten koronaan liittyvistä tiedusteluista. Kainuun sote muistuttaa, että päivystykseen tulee ottaa yhteyttä vain, mikäli tarvitsee kiireellistä hoidon tarpeen arviointia tai päivystyshoitoa.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele ja katsele mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.