Hyppää sisältöön

Hyvinvointialueilla on merkitystä äänestäjille, jos ne pystyvät hoitamaan perusasiat kunnolla, sanoo kuntatutkija

Kuntatutkija Jenni Airaksinen Tampereen yliopistosta toivoo, että hyvinvointialueista tulee aidosti aluetason paikallishallintoja, joissa ratkotaan alueiden kannalta keskeisiä kysymyksiä.

Kuntatutkija Jenni Airaksinen A-studiossa.
Hyvinvointialueet näyttävät pystyvyyttään, kun ihminen kokee saavansa elämänsä ongelmissa inhimillistä kohtelua ja palvelua, arvioi Tampereen yliopiston kuntatutkija Jenni Airaksinen A-studiossa maanantaina.

Sunnuntain aluevaaleista käynnistyksensä saavat hyvinvointialueet näyttävät pystyvyytensä vasta ajan saatossa, arvioi kuntatukija Jenni Airaksinen maanantaina A-studiossa.

Airaksisen mukaan tulevilla hyvinvointialueilla asukkaille on olennaista se, kokeeko asukas saavansa helposti yhteyden sosiaali- ja terveydenalan tai pelastusalan ammattilaisiin.

– Jos ihminen kokee saavansa inhimillistä kohtelua, asiat pelaa ja kaikki sujuu, niin silloin varmaan alueet puoltavat paikkaansa.

– Kysymys on siitä, miten alueet pystyvät toteuttamaan perusasiansa, Airaksinen sanoo.

Kuntatutkija toivoo, että tulevista hyvinvointialueista tulee aidosti aluetason paikallishallintoja, joissa ratkotaan alueiden kannalta keskeisiä kysymyksiä. Palveluiden tarvetta pitäisi katsoa alueilla yli kuntarajojen.

– Jokainen aluevaltuutettu, vaikka hän olisi tamperelainen Tampereen keskustassa asuva aluevaltuutettu, on vastuussa myös punkalaitumelaiselle ja niille muille, jotka alueella asuu, Airaksinen sanoo.

Aluevaalien vaalipäivä on tämän viikon sunnuntaina 23.1.

Katso koko A-studion lähetys täältä.

Lue lisää: