Hyppää sisältöön

Tampereen Tasanteen kaupunginosassa tuhoutui paritalon puolikas – yksi asukas loukkaantui palossa, naapuriasunnon asukkaat evakuoitiin

Neljän paritalon muodostaman rivitaloyhtiön asuntopaloa oli sammuttamassa kaikkiaan 21 pelastusyksikköä.

Rivitalopalo Tampereella
Rivitalopalo Tampereella

Tampereen itäisessä Tasanteen kaupunginosassa Tasanteenraitti 8:ssa syttyi maanantai-iltana palamaan paritalon puolikas. Pirkanmaan pelastuslaitos sai noin viittä vaille iltayhdeksän hälytyksen suuresta rakennuspalosta.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävän päällikön Jari Niemisen mukaan tulessa ollut paritalon puolikas tuhoutui rajussa palossa täysin. Palo oli vaarassa levitä naapuriasuntoon.

Palo saatiin sammutetuksi hieman ennen kello 23:a ja meneillään ovat jälkisammutus- ja raivaustyöt. Myös talon toinen asunto meni asuinkelvottomaan kuntoon.

Nieminen kertoo, että palaneesta asunnosta pelastettiin yksi asukas. Asukas oli loukkaantunut sen verran vakavasti, että hänet kuljetettiin sairaalahoitoon.

Naapuriasunnosta evakuoitiin kaksi asukasta. Ensihoidon tekemän tarkastuksen jälkeen heille alettiin etsimään tilapäistä majoitusta, sillä myös palaneen asunnon naapuri kärsi savu- ja vesivahinkoja.

Palon syystä ei ole toistaiseksi tietoa.

Tampereella Tasanteenraitilla palaa yksi huoneisto kahdeksan asunnon rivitalosta. Kuva: Anne Savin / Yle

Aamulehden (siirryt toiseen palveluun) tavoittama silminnäkijä kertoi hieman ennen iltakymmentä, että tulipalon liekit löivät yhden asunnon katon läpi. Savua oli alueella todella paljon.

Palomiehet yrittivät saada paloa hallintaan purkamalla asuinrakennuksen kattoa. Kuva: Anne Savin / Yle

Paloa yritettiin saada hallintaan muun muassa repimällä talon kattoa auki. Katon aukaisuvaiheessa palosta tuprutti runsaasti savua. Ylen paikalla olleen toimittajan mukaan muutoin palosta ei juuri näkynyt liekkejä ulospäin.

Paikalla oli yhteensä 21 pelastuslaitoksen yksikköä.