Hyppää sisältöön

Oppilaat aloittavat uudessa Karhulan koulukeskuksessa näillä näkymin vuonna 2026 Kotkassa – koulun liikuntasalista tulee erillinen rakennus

Karhulan koulukeskukseen on tarkoitus tehdä tilat 1100 koululaiselle ja opiskelijalle. Karhulan koulukeskus aiotaan toteuttaa arkkitehtuurikilpailun pohjalta.

Kotkan kaupunki aikoo rakentaa uuden koulukeskuksen Karhulaan kuvan alueelle. Arkistokuva. Kuva: Antro Valo / Yle

Jos kaikki menee kuten Kotkan kaupunki on suunnitellut, uudet oppilaat voisivat aloittaa koulun Karhulan uudessa koulukeskuksessa syksyllä 2026.

Koulukeskuksen rakennussuunnitelmien on tarkoitus valmistua ensi vuoden loppuun mennessä. Rakentaminen aloitetaan kesällä 2024 ja sen on tarkoitus valmistua keväällä 2026. Käyttöön uusi koulukeskus on tarkoitus ottaa lukuvuoden 2026—2027 alussa.

Aikataulu selviää Karhulan koulukeskuksen hankesuunnitelmasta. Kotkan hyvinvointilautakunta sekä koulutuksen ja kasvatuksen lautakunta käsittelivät Karhulan koulukeskuksen hankesuunnitelmaa alkuviikosta.

Karhulan koulukeskukseen on tarkoitus tehdä tilat 1100 koululaiselle ja opiskelijalle. Koulukeskukseen yhdistetään Helilän ja Karhulan yläkoulut ja Karhulan lukio. Keskukseen tulisi myös kirjasto ja nuorisotoimen tiloja.

Liikuntasalista tulee erillinen rakennus

Karhulan koulukeskus on tarkoitus toteuttaa arkkitehtuurikilpailun pohjalta. Se järjestetään koulukeskuksen hankesuunnitelman hyväksymisen jälkeen.

Koulukeskus, Karhulan kirjasto ja nuorisotilat sisältyvät arkkitehtuurikilpailuun. Sen sijaan liikuntasali toteutetaan erillisenä rakennuksena koulun pohjoispuolelle nykyisen Ahjokodin paikalle.

Alueelle tehty tonttisovitus osoitti, että tontti on ahdas. Siksi liikuntasali toteutetaan erillisrakennuksena.

Koko hankkeen hinta-arvio on noin 28,5 miljoonaa euroa. Tästä summasta noin 21 miljoonaa euroa on varatttu Karhulan koulun ja kirjaston uudisrakennukselle ja noin 5 miljoonaa euroa liikuntahallin rakentamiseen.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.