Hyppää sisältöön

Rovaniemi keskeytti rakennuttamispäällikön haun – hallinnon kasvu kuitenkin jatkuu

Rakennuttamispäällikkö olisi vastannut suurista investointihankkeista yhdessä kaupunginjohtajan kanssa.

Kuva: Vesa Vaarama / Yle

Rovaniemen kaupunginhallitus päätti maanantaina keskeyttää rakennuttamispäällikön viran täyttämisen. Perusteluna oli se, että kaupungin säännökset tilojen rakentamisesta ja hallinnasta uudistetaan kevään aikana.

Rakennuttamispäällikkö olisi vastannut suurista investointihankkeista yhdessä kaupunginjohtajan kanssa. Haku virkaan oli jo umpeutunut ja kaupunki sai kahdeksan hakemusta.

Sen sijaan Rovaniemellä etenevät muun muassa talousarviopäällikön ja kaupunginsihteerin virantäytöt.

Hallinnon virkahenkilöiden määrä on kasvanut Rovaniemellä vuodessa vajaalla kymmenellä.

Hallintosääntöä halutaan muuttaa

Rovaniemen kaupunginhallitus teki vuoden ensimmäisessä kokouksessa myös muutosesityksiä kaupungin hallintosääntöön. Kaupunginhallitus esittää valtuustolle muun muassa, että Rovaniemi tiivistää konsernijohtoaan eli keskittää valtaa entistä pienemmälle ryhmälle. Konsernijohtoon kuuluvat jatkossa kaupunginhallitus, kaupunginjohtaja, toimialajohtajat sekä viranhaltijoista konsernitalouspäällikkö.

Vanhan hallintosäännön mukaan edellisten lisäksi toimialajohtoon kuuluvat myös sivistys-, hyvinvointi- ja elinvoimalautakunnat omien tehtäväalueidensa osalta.

Samalla kaupunginhallitukselta siirretään maankäytön tehtäviä nyt päätettyyn, uuteen yhdyskuntasuunnittelun lautakuntaan. Yhdyskuntasuunnittelun lautakuntaan siirretään elinvoimalautakunnalta maankäytön suunnittelu- ja kaupunkisuunnittelupalvelut, yhdyskunta- ja kunnallistekniset palvelut sekä paikkatieto- ja tonttipalvelut. Myös jätejaosto siirtyy yhdyskuntasuunnittelun lautakuntaan.

Uusi hallintosääntö on astumassa voimaan helmikuun alussa, jos valtuusto hyväksyy sen.

Korjattu 19.1. kello 7.54 kaupunginhallitus ei muuttanut hallintosääntöä, vaan esittää muutosta valtuustolle.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.