Hyppää sisältöön

Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtajaksi valittiin Ville Blåfield

Ohjelmajohtajuuskausi kestää kahdesta neljään vuotta. Blåfield seuraa tehtävässä Ronja Salmea.

Ville Blåfield kirjallisuuden Finlandia-palkintojen juhlassa joulukuussa 2021. Kuva: Benjamin Suomela / Yle

Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtajaksi on valittu viestintäkonsultti ja tietokirjailija Ville Blåfield.

Messuilta kerrotaan, että uuden ohjelmajohtajan on määrä tuoda tapahtumaan uudenlaista näkökulmaa, jossa yhteiskunnallisilla keskusteluilla ja moniäänisyydellä on oma paikkansa. Ohjelmajohtajuuskausi kestää kahdesta neljään vuotta. Blåfield seuraa tehtävässä Ronja Salmea.

Vuonna 1980 syntynyt Blåfield työskentelee parhaillaan viestintätoimisto Milttonilla. Milttonilta kerrotaan, että Blåfield jatkaa yhä yhtiön palveluksessa ja työskentelee pari kuukautta vuodessa Kirjamessuille.

Ennen viestintäkonsultin pestiä hän on tehnyt pitkän uran journalistina Ilta-Sanomissa, Suomen Kuvalehdessä, Seurassa ja Helsingin Sanomissa. Lisäksi Blåfield on julkaissut neljä tietokirjaa, joissa hän on käsitellyt julkisuutta, politiikkaa, suomalaista saunakulttuuria ja sivistystyön historiaa.

Helsingin Kirjamessut järjestetään seuraavan kerran lokakuussa.

Korjattu 18.1. klo 11.55: Jutussa kerrottiin virheellisesti, että Blåfield siirtyy uuteen tehtäväänsä viestintätoimisto Milttonilta. Milttonilta kuitenkin kerrotaan, että Blåfield jatkaa yhä yhtiön palveluksessa ja työskentelee pari kuukautta vuodessa Kirjamessuille.

Lue myös: