Hyppää sisältöön

Puolustusvoimien komentaja keskusteli Yhdysvaltain asevoimien komentajan kanssa – yhteistyötä vahvistetaan

Kenraali Milleyn kerrottiin samana päivänä sairastuneen koronaan.

Yhdysvaltain asevoimien komentaja kenraali Mark A. Milley Kuva: AOP

Suomen puolustusvoimien komentaja kenraali Timo Kivinen on käynyt eilen maanantaina puhelinkeskustelun Yhdysvaltain asevoimien komentajan kenraali Mark A. Milleyn kanssa.

Niukkasanaisessa tiedotteessa kerrotaan komentajien keskustelleen maiden yhteisistä turvallisuusintresseistä. Lisäksi aiheena oli sotilasyhteistyön ja -yhteistoiminnan kehittäminen.

Suomen puolustusvoimien komentaja kenraali Timo Kivinen. Kuva: Mikko Ahmajärvi / Yle

Tiedotteessa todetaan, että Suomi ja Yhdysvallat tekevät läheistä kumppanuutta, jonka keskiössä on rauhan ja vakauden turvaaminen maailmassa.

Maanantaina uutisoitiin myös kenraali Milleyn saaneen koronatartunnan. Hänellä on lieviä oireita, mutta hän pystyy jatkamaan työtehtäviään etätyönä. Miller on saanut täyden rokotesuojan.

Korona koettelee Yhdysvaltain sotilasjohtoa laajemminkin. Maanantaina myös merijalkaväen komentaja kenraali David H. Berger sairastui. Jo aiemmin kerrottiin puolustusministeri Lloyd Austinin saaneen lievän koronataudin. Asiasta kertovat yhdysvaltalaiset tiedotusvälineet, muiden muassa The New York Times -lehti (siirryt toiseen palveluun).