Hyppää sisältöön

Syttymissyystä ei vielä mitään tietoa: asukas pelastettiin palavasta asunnosta Tampereella tuhoisassa paritalon palossa

Pelastuslaitos evakuoi rakennuksesta kolme henkilöä, joista yksi kuljettiin sairaalahoitoon. Pelastuslaitos pelasti loukkaantuneen asukkaan palaneesta asunnosta. 

Palomiehiä ja nosturi paritalon lumisella katolla. Paloauto ja sinisiä valoja.
Yksi huoneisto tuhoutui maanantaina Tasanteella Itä-Tampereella paritalon tulipalossa. Video: Yle

Tampereella maanantaina illalla syttyneen tuhoisan tulipalon syttymissyy ei ole vielä selvinnyt, eikä siitä ole vielä epäilystäkään.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen mukaan syttymissyystä ei ole mitään tietoa vielä. Myös Sisä-Suomen poliisilaitos on vasta aloittamassa tutkintaa asiasta.

Yksi huoneisto tuhoutui maanantaina Tasanteella Itä-Tampereella tulipalossa, ja palo uhkasi levitä myös naapurihuoneistoon.

Pelastuslaitoksen ensimmäisten yksiköiden tullessa kohteeseen palo oli täyden palon vaiheessa. Naapuriasunto kärsi pahoja savu- ja vesivahinkoja.

Pelastuslaitos evakuoi rakennuksesta kolme henkilöä, joista yksi kuljettiin sairaalahoitoon. Pelastuslaitos pelasti loukkaantuneen asukkaan palaneesta asunnosta.

Ensihoito tarkasti kaksi henkilöä paikalla ja heille järjestettiin tilapäismajoitusta.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Jari Nieminen kertoi maanantaina illalla, että tulessa ollut paritalon puolikas tuhoutui rajussa palossa täysin.

Palo saatiin sammutetuksi hieman ennen kello yhtätoista illalla. Myös talon toinen asunto meni asuinkelvottomaan kuntoon.

Nieminen kertoo, että palaneesta asunnosta pelastettiin yksi asukas.

Paikalla oli yhteensä 21 pelastuslaitoksen yksikköä. Kuva: Anne Savin / Yle

Paloa yritettiin saada hallintaan muun muassa repimällä talon kattoa auki. Katon aukaisuvaiheessa palosta tuprutti runsaasti savua. Ylen paikalla olleen toimittajan mukaan muutoin palosta ei juuri näkynyt liekkejä ulospäin.

Lue lisää: