Hyppää sisältöön

Valtaisan tulipalon kokeneen Toijala Worksin hitsaustyöt jatkuvat väistötiloissa, toimitusjohtaja: "Varmasti joudumme lomauttamaan työntekijöitä"

Palo koski puolta Akaan suurimman työnantajan henkilöstön työtiloista.

Palo syttyi viime viikon maanantaina. Sammuttaminen kestivät kauan ja pelastuslaitos kertoi päättäneensä sammutustoimet ja luovuttaneensa kohteen jälkivartioinnin yritykselle vasta keskiviikkona illansuussa. Kuva: Jarkko Vuolle / Yle

Akaalla toimiva teollisuuden alihankkija Toijala Works koki miljoonien eurojen tuhot viime viikolla, kun yrityksen tiloissa syttyi tulipalo. Yritys valmistaa koneita ja niihin liittyviä teräsrakenteita, kuten runkoja ja puomistoja.

Tulipalo syttyi viime viikon maanantaina iltakuudelta suuressa hallirakennuksessa. Palo sai alkunsa ilmeisesti hitsauksesta. Kaikki työntekijät pääsivät pois rakennuksesta, eikä kukaan loukkaantunut.

Toijala Worksin toimitusjohtaja Pasi Kannisto kertoo, että tulipalossa tuhoutuivat koneistamo ja hitsaustilat sekä osa kokoonpanosta, mutta uusia väistötiloja on jo löytynyt.

– Ensimmäiset hitsaukset on jo tehty väistötiloissa. Työ on edelleen kesken, mutta tarvitsemme lisää tiloja, eli edelleen työ jatkuu sen suhteen.

Lomautuksia luvassa

Yritys on Akaan suurin työnantaja. Tuhoutuneilla alueilla työskentelee noin sata yrityksen työntekijää, eli noin puolet koko henkilöstöstä.

Kannisto kertoo, ettei lomautuksilta tulla välttymään.

– Kyllä me varmasti joudumme lomauttamaan työntekijöitä. Keskustelu asiasta käydään henkilöstön kanssa lähipäivinä.

Lue lisää: