Hyppää sisältöön

Miten voisimme auttaa kaikkein heikoimpia? Tule kello 11 Ylen vaalichatiin kysymään ja haastamaan ehdokkaita

Yle järjestää jokaiselle hyvinvointialueelle oman vaalichatin, joka yhdistää äänestäjät, asiantuntijat ja ehdokkaat. Tänään tiistaina kello 11 pohdimme, miten yhteiskuntamme heikko-osaisten elämä turvataan.

Kuva: Asmo Raimoaho / Yle

Kun itsellä menee hyvin, ei välttämättä huomaa tai edes tule ajatelleeksi toisten ihmisten heikko-osaisuutta. Alkoholiongelmat, köyhyys tai vammaisuus jäävät toisinaan meiltä piiloon. Kaikki eivät osaa tai edes halua hakea apua.

Millä tavalla vuoden 2023 alussa aloittava Etelä-Karjalan hyvinvointialue voisi pitää huoltoa yhteiskuntamme kaikkein heikoimmista? Aluevaaleissa valitut päättäjät joutuvat pohtimaan myös tätä kysymystä.

Nyt keskustelemaan!

Tule mukaan kello 11 alkavaan Ylen vaalichatiin. Sinne pääset tästä.

Mukana chatissa ovat Eksoten päihdepalveluiden kokemusasiantuntija Kimmo Puhakainen, Monikulttuurinen toimintakeskus Kipinästä Imatralta toiminnanjohtaja Rita Wallenius ja urheilun avulla ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä tekevä kasvattaja Valtteri Ryösö Lappeenrannasta.

Kuka tahansa voi tulla Yle Tunnuksella keskustelemaan aiheesta, mutta keskustelua voi seurata myös ilman tunnusta. Mukaan on kutsuttu myös asiantuntijoita, jotka tarjoavat eri näkökulmia hoitoalaan, ja ehdokkaita, joista valitaan vuoden 2023 aloittava aluevaltuusto.

Chatia vetää Yle Lappeenrannan Antje Tolpo.

Tulee mukaan tästä. Chat kestää noin kello 12:een saakka.