Hyppää sisältöön

Mustasaaren uimahallin nousseet kustannukset hyväksyttiin kunnanhallituksessa

Uuden uimahallin kokonaiskustannusarvio on runsaat 4,8 miljoonaa euroa. Kustannukset ovat nousseet aiemmin.

Uimahalli on arvioitu otettavan käyttöön vuonna 2023. Kuva: Mikko Ahmajärvi / Yle

Mustasaaren kunnanhallitus hyväksyi eilisessä kokouksessaan muutoksen investointibudjettiin. Syynä on se, että Sepänkylään suunnitellun uimahallin kustannukset ovat kasvaneet.

Uimahallihankkeen investointibudjetin määrärahaa korotetaan nollasta eurosta 700 000 euroon. Samalla lainamäärää korotetaan 100 000 eurolla 900 000 euroon.

Lisärahoituksen kokonaistarve vuonna 2022 on 800 000 euroa. Kunnanhallitusehdottaa kunnanvaltuustolle, että lisärahoitus toteutetaan rahavaroista. Uuden uimahallin kokonaiskustannusarvio on runsaat 4,8 miljoonaa euroa.

Uimahalliin on suunnitteilla neljä kappaletta 25 metrin ratoja sekä terapia-allas. Rakentamisen valmistelut voitaisiin aloittaa jo tänä keväänä. Valmis se on ollut ennakoitu olevan jo ensi vuonna.

Mustasaaren talous näyttää valoisalta

Mustasaaren talouden näkymät ovat valoisat. Vuoden 2021 lopun ennusteen mukaan velkataakka on pudonnut runsaat 1,1 miljoonaa euroa.

Samaan aikaan verotulot ovat kasvaneet kuusi prosenttia vuoteen 2020 verrattuna. Määrä on 5,1 miljoonaa enemmän kuin vuoden 2021 alkuperäisessä budjetissa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun)