Hyppää sisältöön

Vaalimainoksille on tehty ilkivaltaa Kainuussa – puolueet toivovat vaalirauhaa

Poliisi kertoo, että asiasta on tehty muutamia rikosilmoituksia useammasta puolueesta. Perussuomalaisten mukaan mainoksia revittiin lyhyen ajan sisällä usealla paikkakunnalla.

Kuva: Yle

Kainuussa on rikottu vaalirauhaa tekemällä ilkivaltaa puolueiden vaalimainoksille. Poliisista kerrotaan, että asiasta on tehty muutamia rikosilmoituksia useammasta puolueesta.

Ilmoitukset jakautuvat eri paikkakunnille. Poliisin mukaan ilmiö on hyvin tyypillinen jokaisissa vaaleissa.

Puolueista SDP, perussuomalaiset ja vasemmistoliitto kertovat mainostensa kokeneen ilkivaltaa. Keskustan ja kokoomuksen tietoon ei ole tullut, että vaalimainoksille olisi tehty ilkivaltaa.

SDP:n toiminnanjohtaja Sanna Husa Oulun piiristä kertoo, että tietoon on tullut ilmoituksia useammalta paikkakunnalta Kainuusta.

– Vaalirauhaa kaivataan kovasti ehdokkaiden puolelta, Husa sanoo.

Perussuomalaisten Kainuun piirin puheenjohtaja Marko Mustonen on harmissaan ilkivallasta. Vaalimainoksia revittiin parin päivän sisällä usealla paikkakunnalla.

– Viimeisin on Ristijärveltä. Suomussalmella vaalimainoksia on revitty jopa pariin otteeseen. Kun ehdimme laittaa uudet tilalle, ne revittiin parin päivän päästä uudelleen, Mustonen kertoo.

Aluevaalien varsinainen äänestyspäivä on sunnuntai 23. tammikuuta.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.