Hyppää sisältöön

Myös Uudenmaan koronanyrkki haluaa jatkaa liikunta- ja virkistystilojen sulkua – johtajaylilääkäri: "Tartuntamäärät ovat joka puolella nousussa"

Uudenmaan koronakoordinaatioryhmän suositus noudattaa tiistaina kokoontuneen pääkaupunkiseudun koronanyrkin linjaa.

Monien harrastajien salitauko pitenee, jos avi päättää jatkaa rajoituksia. Kuva: Kristiina Lehto / Yle

Uudenmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä on päättänyt tänään keskiviikkona suositella Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että nyt voimassa olevia rajoituksia jatketaan 8. helmikuuta asti.

– Tartuntamäärät ovat joka puolella nousussa. Sairaanhoidon puolella ei näy helpotusta, ja perusterveydenhuolto on hankalassa tilanteessa. Potilasmäärät lisääntyvät koko ajan. Selviä indikaattoreita ei ole sen puolesta, että tilanne olisi parempi, sanoo HUSin vs. johtajaylilääkäri Veli-Matti Ulander.

Hän toivoo, ettei rajoituksia tarvitse jatkaa enää helmikuun 8. päivän jälkeen, mutta ei osaa vielä arvioida, millainen tilanne silloin on.

– Kukaan ei tee näitä päätöksiä mielellään. Tilannetta seurataan tiiviisti. Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontuu viikottain. Jos näyttää, että tilanne helpottaa aiemmin, on valmius tehdä myös lieventäviä päätöksiä.

HUS kertoo asiasta myös Twitterissä.

Uudenmaan koronakoordinaatioryhmän suositus noudattaa tiistaina kokoontuneen pääkaupunkiseudun koronanyrkin linjaa.

Pääkaupunkisedudun koronanyrkki päätti niin ikään suositella aluehallintovirastolle, että liikunta- ja virkistystilojen sulkua jatkettaisiin kahdella viikolla. Tällä hetkellä rajoitukset ovat voimassa 24. tammikuuta saakka. Niiden mahdollisen jatkamisen jälkeen ne olisivat voimassa 8. helmikuuta saakka.

Ryhmä kuitenkin suositteli, että uudet rajoitukset eivät koskisi vuonna 2003 syntyneiden tai tätä nuorempien lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa.

Myös kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on tällä hetkellä kielletty 31. tammikuuta saakka.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmään kuuluvat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit sekä THL, HUS ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Uudenmaan koronakoordinaatioryhmään kuuluvat koko maakunnan kunnat.

Päätöksen rajoitusten jatkumisesta tekee avi.

Lisää aiheesta: