Hyppää sisältöön

Turun joukkoliikenne Föli varautumassa koronaepidemian aiheuttamaan kuljettajapulaan – toistaiseksi vain yksittäisiä vuoroja peruttu

Fölin mukaan nopeasti leviävä omikronvariantti voi aiheuttaa tilanteen, jossa vuoroja jää ajamatta. Joukkoliikennelautakunnalle esitetään nyt liikennöitsijöiden sanktioista luopumista, jos vuorot jäävät sairauspoissaolojen takia ajamatta.

Föli haluaa varautua koronan aiheuttamaan kuljettajapulaan luopumalla sanktioista. Arkistokuva. Kuva: Nora Engström / Yle

Turun seudun joukkoliikenteessä halutaan varautua koronavirusepidemian aiheuttamaan kuljettajapulaan.

Fölin mukaan nopeasti leviävä omikronvariantti voi aiheuttaa tilanteen, jossa vuoroja jää ajamatta kuljettajien sairauspoissaolojen ja karanteenien vuoksi. Toistaiseksi koronan takia Föli on joutunut perumaan vain yksittäisiä vuoroja.

Fölin keskiviikkona kokoontuvalle joukkoliikennelautakunnalle esitetään, että Föli luopuu nyt liikennöitsijöiden sanktioista, jos vuorot jäävät ajamatta henkilöstöpulan vuoksi. Menettely tulisi voimaan takautuvasti 1. tammikuuta lähtien. Joukkoliikennelautakunnalle esitetään myös, että joukkoliikennepalvelujohtaja valtuutetaan päättämään menettelyn lopettamisesta tilanteen muututtua.