Hyppää sisältöön

Toistuva pahoinpitely parisuhteessa päättyi pahimpaan – poliisi epäilee miestä naisen murhasta Helsingin Maunulassa

Poliisi epäilee miehen murhanneen naisen raa'alla ja julmalla tavalla Helsingissä Maunulassa. Miestä on aiemmin epäilty useista saman naisen pahoinpitelyistä.

Poliisin mukaan murhasta epäilty mies oli pahoinpidellyt naista useita kertoja aikaisemmin viime vuonna. Kuva: Ronnie Holmberg / Yle

Helsingin poliisi epäilee 49-vuotiasta miestä 55-vuotiaan naisen murhasta Helsingissä Maunulan kaupunginosassa. Epäilty murha tapahtui Koivikkotiellä perjantaina 12. marraskuuta päiväsaikaan.

Poliisi sai tiedon tapauksesta 16. marraskuuta. Naiseen ei oltu saatu yhteyttä, ja tilanteesta oli ilmoitettu hätäkeskukseen. Poliisin mukaan mies oli surmannut naisen veitsellä.

Nainen oli terveydentilansa vuoksi osittain puolustuskyvyttömässä tilassa. Poliisi muutti tapauksen rikosnimikkeen taposta murhaksi neuvoteltuaan asiasta syyttäjän kanssa. Perusteena oli teon raaka ja julma tekotapa sekä uhrin puolustuskyvyttömyys.

Miestä on epäilty aiemmin saman naisen eriasteisista pahoinpitelyistä maalis-elokuussa 2021. Kolme tapauksista on edennyt syyteharkintaan. Kahden tapauksen esitutkinta on päätetty.

– Tässä on ollut kyse lähisuhdeväkivallasta. Uhri ja epäilty ovat olleet jonkinlaisessa parisuhteessa, vaikka he ovat asuneet erikseen, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tommi Lehtonen.

Syytteen nostamisen määräpäivä epäillystä murhasta on 1. helmikuuta 2022.

Lisää aiheesta: