Hyppää sisältöön

Hakijaryntäys Xamkin englanninkielisiin koulutuksiin – Kotkan uuden nursing-koulutuksen hakijamäärä oli Xamkin historian suurin

Tänä vuonna hakijoita on yli neljä tuhatta, mikä on yli kaksi tuhatta enemmän kuin viime vuonna. Ensisijaisten hakijoiden osalta eniten kiinnosti Xamkin Kouvolassa järjestämä pelisuunnittelun koulutusohjelma.

Hakuprosessi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun englanninkielisiin ohjelmiin jatkuu mahdollisilla pääsykokeilla. Yhteishaun tulokset julkaistaan kesäkuun alussa. Arkistokuva. Kuva: Juho Liukkonen / Yle

Hakijamäärä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin englanninkielisiin koulutuksiin on tänä vuonna yli kaksinkertainen viime vuoteen verrattuna.

Tänä vuonna hakijoita on 4009, mikä on yli 2000 enemmän kuin viime vuonna. Myös ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi noin kolmanneksella. Ensisijaisia hakijoita on tänä vuonna 743, viime vuonna 558.

Kotkassa syksyllä alkava uusi englanninkielinen sairaanhoitajakoulutus veti hakijoita ennätyksellisen paljon. Hakijoita onyhteensä 1545, joista ensisijaisia on 237. Nursing-koulutuksessa on 50 aloituspaikkaa. Koulutuksen kokonaishakijamäärä on Xamkin historian suurin yhden koulutuksen hakijamäärä, ammattikorkeakoulusta kerrotaan.

Nursing-koulutuksen ideana on edistää työperäistä maahanmuuttoa ja helpottaa sairaanhoitajapulaa. Koulutuksessa on vahva suomen kielen painotus opintojen alusta saakka. Se mahdollistaa opiskelijoiden työllistymisen Suomeen.

– Työtä on siinä, että saamme kansainväliset opiskelijat jäämään alueelle valmistumisen jälkeen. Mutta hakijamäärien valtava kasvu osoittaa, että alueelle on tulijoita, toteaa Xamkin rehtori ja toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen tiedotteessa.

Ensisijaisten hakijoiden osalta Xamkin vetovoimaisin koulutus on tänä vuonna Kouvolassa järjestettävä pelisuunnittelun koulutusohjelma. Mikkelissä järjestettävistä koulutuksista vetovoimaisin on tietotekniikan koulutusohjelma.

Kaikki yhteishaun tulokset julkaistaan viimeistään 3. kesäkuuta. Opinnot alkavat syksyllä.