Hyppää sisältöön

Ylen ohjelmat osaksi Tampereen ja Jyväskylän kaupunginkirjastojen tapahtumia – järjestäjät: "Uusia ulottuvuuksia ja elämyksiä kirjastojen tapahtumiin"

Tampereen ja Jyväskylän kirjastot käynnistävät yhdessä Yleisradion kanssa kokeilun, jossa Ylen omatuotantoisia sisältöjä voidaan esittää kirjastojen julkisissa tilaisuuksissa. Kokeilun mahdollistavat Yle ja tekijänoikeusjärjestöt Kopiosto ja Gramex.

Muun muassa Tampereen pääkirjastossa nähdään tänä vuonna Ylen ohjelmasisältöjä. Kuva: Mika Kanerva

Tampereen ja Jyväskylän kaupunginkirjastoissa on käynnistynyt pilottihanke, jossa kirjastot täydentävät ja rikastavat omia tapahtumiaan Yleisradion sisällöillä. Tampereen ja Jyväskylän kaupunginkirjastoihin kuuluu yhteensä noin 30 kirjastoa.

– Eri puolilla kaupunkia sijaitsevat kirjastot ovat keskeisiä tapahtuma- ja kohtaamispaikkoja, yhteisiä olohuoneita, joissa kaikki pääsevät maksutta nauttimaan kirjallisuudesta, musiikista ja keskusteluista. Ylen laadukkailla sisällöillä saamme uusia ulottuvuuksia ja elämyksiä kirjastojen erilaisiin tapahtumiin ja näyttelyihin, iloitsevat Tampereen kaupunginkirjaston suunnittelija Leena Parviainen ja Jyväskylän kaupunginkirjaston informaatikko Mari Vuorinen tiedotteessa.

Tampereen kaupunginkirjastossa Ylen sisältöjä hyödynnetään esimerkiksi musiikkitapahtumissa ja koululaisryhmien vierailuilla. Lisäksi kirjastoon on suunnitteilla urheilun ja politiikan kisastudioita.

Ylen omatuotantoisia sisältöjä Yle Areenasta ja Elävästä arkistosta voidaan esittää kirjastojen julkisissa tilaisuuksissa. Kuva: Kirjastot, Yle

Jyväskylän pääkirjastolla Ylen sisältöjä nähdään alkuvuodesta näyttelyiden ohessa ja helmikuussa Sirpa Kähkösen kirjailijavierailun yhteydessä. Rajoitusten taas salliessa suunnitteilla on tuoda sisällöt osaksi kirjaston tapahtumia.

Idea kirjastoilta

Tampereen ja Jyväskylän kirjastot ideoivat kokeilun, ja siksi kokeilu tehdään juuri näissä kaupungeissa.

– Yle on mielellään mukana erilaisissa yhteistyöhankkeissa, ja matalalla kynnyksellä kokeilemme yhteistyön muotoja kumppaneiden kanssa. Yle Areena on suomalaisten rakastama ja arvostama palvelu, ja on hienoa, että nyt kirjastojen kanssa kokeillaan Areenan uudenlaista, yhteisöllistä käyttöä. Ylen omatuotantoiset sisällöt Areenassa ovat tärkeä ja iso osa suomalaista kulttuuria, sanoo Yleltä päällikkö Minna Tiihonen.

Tekijänoikeusjärjestöt Kopiosto ja Gramex haluavat puolestaan edistää sisältöjen monipuolista ja yhteisöllistä käyttöä. Yle Areenan sisältöjen esittäminen kirjastossa yleisölle on tekijänoikeudellisesti julkista esittämistä, josta pitää sopia sisältöjen tekijöiden kanssa. Asiasta on sovittu Yle Areenan sisältöjen tekijöitä edustavien tekijänoikeusjärjestöjen kanssa.

Kirjastot tiedottavat tapahtumistaan verkkosivuillaan.

Voit keskustella aiheesta 21. tammikuuta klo 23:een asti!

Lue lisää: