Hyppää sisältöön

Kesätöistä alkoi kova kisa ja hakemuksista pitäisi paistaa omatoimisuus – 4H-liiton toimitusjohtaja: "Omia vanhempia ei ainakaan kannata laittaa hakemaan"

Kesätyöpaikkojen haku on kuumimmillaan. Kesätöitä on myös tarjolla paria viime kesää enemmän. Työvoimapula koettelee monia aloja.

Sofie Globoderi ja Vilma Jokinen istuvat Porvoon Pääskytien koulun kirjastossa. Molemmat ovat jo hakeneet kesätöitä. Heidän mielestään työpaikkahakemuksissa kannattaa korostaa oma-aloitteisuutta. Kuva: Jussi Koivunoro / Yle

Porvoon Pääskytien koulussa yhdeksännellä luokalla opiskelevat Sofie Globoderi ja Vilma Jokinen ovat jo lähetelleet kesätyöhakemuksia.

– Mä olen hakenut tähän mennessä Tokmannille ja Näsin S-Marketiin ja Sokokselle, Jokinen kertoo. Työkokemusta hänellä on 4H-kokkikerhon vetämisestä.

Globoderilla työkokemusta on ysiluokkalaiseksi varsin paljon. Hän tekee välillä töitä hampurilaisravintola Hesburgerin kassalla ja siellä saattaa kulua kesäkin.

– Olen ollut TETissä eli työelämään tutustumisharjoittelussa koulun kautta Subissa, olen pitänyt 4H:lla kerhoa ja tehnyt keikkatyötä. Siinä on jo aika paljon työkokemusta. Niillä sain Hesburgerin työpaikan, Globoderi kertoo.

Kesätyöpaikkoja on tarjolla jo rutkasti enemmän kuin viime vuonna. Työnhakupalvelu Duunitori tiedotti, että kesätyöpaikkailmoitusten määrä kasvoi tammikuun alussa yli 30 prosenttia viime vuodesta.

Elinkeinoelämän keskusliiton kesätyökyselyssä 33 prosenttia vastanneista jäsenyrityksistä aikoo lisätä kesätyöpaikkoja. EK:n mukaan tavoitteena on 120 000 kesätyöpaikkaa, kun viime vuonna tarjolla oli 95 000 työpaikkaa.

Viime kesänä töitä oli jo tarjolla varsin hyvin, koska talous oli kasvussa ja firmoilla oli varaa palkata sijaisia. Pohjanoteeraus oli ensimmäinen koronakesä 2020, jolloin monia sovittujakin kesätöitä peruuntui.

EK:n mukaan Suomessa on kuitenkin menetetty kahden vuoden aikana 70 000 kesätyökokemusta koronaa edeltäneeseen tasoon verrattuna. Korona tuo kesätyöpaikkojen tarjontaan vieläkin epävarmuutta.

Monilla aloilla työvoimapula heijastuu nyt kesätöihin.

Duunitorilla kesätyöpaikkoja on eniten myynnin ja kaupan alalla sekä teollisuudessa ja rakennusalalla. Terveydenhoitoalan tehtävien määrä on lisääntynyt tuntuvasti viime kesätyökaudesta.

Ensi kesälle haettiin poikkeuksellisen paljon työntekijöitä jo ennen joulua. Vilkkaimmin kesätöitä haetaan tammi–maaliskuussa. Kesätöitä tulee kuitenkin tarjolle vielä pitkin kevättä.

Eniten kesätöihin halutaan 18 vuotta täyttäneitä. Monet nuoremmille sopivat työpaikat tulevat tarjolle vasta myöhemmin kesää kohti mentäessä.

Kunnat tarjoavat esimerkiksi puistotyöntekijän tehtäviä kesäksi. Kuvassa kesätyöntekijä työskentelee Hangossa. Kuva: Malin Valtonen / Yle

Luonnekuvaus ja video hakemukseen

Kun työkokemusta ei ole paljoa, miten voi erottautua hakijajoukosta?

– Omalla luonteella. Kyllä mä sanoisin, että se on kaikista tärkeintä. Jos olet omatoiminen tai oma-aloitteinen ja reipas niin on aika helppoa erottua joukosta, Sofie Globoder sanoo.

Hänen mielestään työkokemuksen puuttuessa voi vaikka kertoa, miten on autellut sukulaisia.

Monissa työnantajien hakuilmoituksissa pyörii videoita ja niitä tekevät hakijatkin itsestään entistä useammin.

– Video kannattaa aina tehdä, mutta ei tietenkään ole pakko. Sillä erottuu tosi helposti joukosta, koska moni ei tee sitä, Vilma Jokinen sanoo.

Nuorista kumpikin suunnittelee videon tekemistä.

Globoderi korostaa, että kannattaa hakea myös paikkoihin, jotka eivät ole ilmoitelleet kesätöistä.

– Sain Hesen työpaikan niin, että vain laitoin viestiä ja otin selvää paikoista. Sillä tavalla saa kaikista parhaiten kesätyön, koska sinne ei välttämättä hae niin paljoa muita ihmisiä.

SOK:n henkilöstöjohtaja Hanne Lehtovuori arvioi, että S-ryhmän kesätyöpaikkojen määrä lisääntyy tuhannella viime kesästä. Kuva: Nina Kaverinen / SOK

Itseään pitää uskaltaa kehua hakemuksessa

Suomen suurin työnantajayritys S-ryhmä aikoo palkata 15 000 kesätyöntekijää. Määrä kasvaa tuhannella viime kesästä.

Töitä on varsinkin eri alojen opiskelijoille varastotehtävistä kaupan alan asiantuntijatehtäviin. Nuoremmille on harjoittelua kaupoissa, esimerkiksi hyllytystä.

SOK:n henkilöstöjohtaja Hanne Lehtovuori sanoo, että yhtiölle on tärkeää tarjota hyvä ensimmäinen työkokemus. Perehdytykseen on panostettu.

Jos kokemusta ei juuri ole, hakemuksessa kannattaa Lehtovuoren mukaan valottaa omaa persoonallisuutta.

– Rento, rehellinen ja reipas mielikuva on hyvä välittyä hakemuksesta. Voi kertoa, miksi haluaa työn ja miten voi hyödyntää vaikka harrastuksissa tai koulussa oppimiaan taitoja.

Hän kehottaa kehumaan itseään rohkeasti.

– Jos ei keksi, mitä kehuu, niin kysyy vaikka kavereilta vinkkejä.

Lehtovuoren mukaan moni jatkaa S-ryhmässä kesätyön jälkeen. Työntekijöistä neljäsosa on alle 25-vuotiaita.

Ensimmäinen kesätyö jää mieleen

4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakoski pitää tärkeänä, että jo peruskoulun päättävät ysiluokkalaiset pääsevät kesätöihin. 4H-liitolla on Ysit töihin -toimintamalli, jolla nuorille hankitaan yhteistyökumppaneilta töitä vähintään kahdeksi viikoksi. Järjestön kautta on löytynyt kesätyö vuosittain 5000 nuorelle.

– Sillä on todella paljon merkitystä nuoren itsetunnon kannalta ja oman rahan ansaitsemisen kannalta. Ehkä talousosaamista oppii myös, kun saa omaa rahaa. Kokemuksilla, joita karttuu kesätöissä on läpi elämän varmasti positiivinen vaikutus.

4H-liiton toimistusjohtaja Tomi Alakoski pitää tärkeänä peruskoulun päättävien pääsyä kesätöihin. Järjestö neuvoo hakemusten teossa ja opastaa 4H-yrityksen perustamisessa. Kuva: Jussi Koivunoro / Yle

Alakoski sanoo, että ensimmäisillä kesätöillä voi olla jopa suurempi merkitys kuin myöhemmillä omaan alaan liittyvillä kesätöillä.

– Muistelkaapa vain, mikä oli ensimmäinen kesätyöpaikka.

Järjestö opettaa nuorille hakemuksen tekoa ja valmentaa työpaikkahaastatteluun. Opastusta saa myös yrityksen perustamiseen.

– Viime vuonna yli 2000 nuorta perusti 4H-yrityksen, se on koko ajan kasvamaan päin. Muutenkin yrittäjyys kiinnostaa nuoria tutkimusten perusteella entistä enemmän. Sillä voi varmistaa oman kesätyöpaikan itse.

Nuoret pyörittävät kahviloita, hoitavat pihoja tai hyödyntävät käden taitojaan yritystoiminnassaan.

Alakoski korostaa omaa aktiivisuutta työnhaussa.

– Omia vanhempia ei ainakaan kannata laittaa hakemaan sitä kesätyötä.

Nuoret eivät halua vain maata korona

Nuorten mielestä kesätöiden saaminen jo nuorena on tärkeää.

– Tutustuu muihin ihmisiin, töissä mulla on työkavereita ja sit just tulee sitä kokemusta, se on ehkä se kaikista tärkeintä. Ja jos haluaa vaikka mopokortin, niin saa hyvä rahat siihen. Se on kannattavaa, Globoderi sanoo.

– Siitä saa työkokemusta tuleviin töihin ja se on kannattavaa. Se on myös hyvää ajanvietettä kesällä, ettei koko aika makaa kotona vaan on vähän tekemistäkin, Jokinen sanoo.

Lue myös: