Hyppää sisältöön

Etäopetus mahdollista useissa Kanta-Hämeen kunnissa ilman karanteenipäätöstä

Uusi linjaus noudattaa pandemiaryhmän toiveita, sillä viranomaisten kapasiteetti ei riitä todistusten kirjoittamiseen. Myös jäljitys ja testauskapasiteetti on ruuhkautunut.

Etäopetuksen lisäksi oppilaat ovat oikeutettuja ateriaetuun. Arkistokuva. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Useat Kanta-Hämeen kunnat eivät enää vaadi virallista karanteeni- tai eristystodistusta etäopetukseen. Uusi linjaus noudattaa maakunnallisen pandemiaryhmän toiveita, sillä viranomaisten kapasiteetti ei riitä todistusten kirjoittamiseen eikä jäljitys- tai testauskapasiteetti riitä kaikkien oireisten koululaisten testaamiseen terveydenhuollossa.

Etäopetukseen voi siirtyä ilman viranomaispäätöstä ainakin Hattulassa (siirryt toiseen palveluun), Hämeenlinnassa (siirryt toiseen palveluun), Hausjärvellä (siirryt toiseen palveluun), Janakkalassa (siirryt toiseen palveluun) ja Riihimäellä (siirryt toiseen palveluun). Etäopetuksen lisäksi oppilaat ovat oikeutettuja ateriaetuun.

Forssassa omalla ilmoituksella voi olla poissa viisi päivää. Forssa ei kuitenkaan järjestä varsinaista etäopetusta yksittäisille oppilaille. Oppilaat saavat tehtäviä Wilman kautta. Poissaoloaikana oppilaaseen ollaan koululta yhteydessä 1–2 kertaa. Silloinkaan kyse ei ole niinkään suoraan opetukseen liittyvistä asioista. Lähinnä halutaan tietää, miten oppilaalla menee.

Kotijakson jälkeen oppilas saa tarvittaessa tukea opintoihin, jotta saisi muut kiinni.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.