Hyppää sisältöön

Vuokrat laskivat loppuvuonna Hämeenlinnassa – historiallinen muutos

Vuokrat tippuivat vuoden viimeisen neljänneksen aikana Hämeenlinnassa 0,3 prosenttia. Pudotus oli suurempi vain Jyväskylässä ja Keravalla.

Pitkittynyt koronapandemia on iskenyt vuokra-asuntojen kysyntään monessa kaupungissa. Kuva: Dani Branthin / Yle

Vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrat laskivat loppuvuonna Hämeenlinnassa. Vuokrat tippuivat vuoden viimeisen neljänneksen aikana Hämeenlinnassa 0,3 prosenttia. Pudotus oli suurempi vain Jyväskylässä ja Keravalla.

Tilastokeskuksen mukaan lasku koski koko maata. Suomen Vuokranantajat ry toteaa tiedotteessaan, että lasku ei ollut merkittävä, mutta muutos on historiallinen. Suomen Vuokranantajien ekonomisti Sakari Rokkasen mielestä vaikuttaa siltä, että päättyneen vuoden loppu on ollut erityisen hiljainen ja moni vuokranantaja on laskenut vuokrapyyntejä tai jättänyt vuokrankorotukset tekemättä

– Pitkittynyt koronapandemia on iskenyt vuokra-asuntojen kysyntään monessa kaupungissa, mutta vuokra-asuntojen tarjonta on jatkanut kasvuaan.

Suomen Vuokranantajat on yksityisten vuokranantajien ja asuntosijoittajien valtakunnallinen järjestö. Sillä on lähes 27 000 vuokranantajaa jäsenenä.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.