Hyppää sisältöön

Paperiliitto: Lakko jatkuu taas kahdella viikolla, UPM ei anna vastakaikua

Paperiliitto on valmis jatkamaan UPM:n työntekijöiden lakkoa vielä kaksi viikkoa helmikuun puolella. UPM ei suostu samaan neuvottelupöytään, Paperiliitto kertoo.

UPM Kaukaan lakkoilevat paperimiehet kokoontuivat syömään hernekeittoa Lappeenrannan Maria aukiolle. Taipalsaaren Veikot tekivät rokan soppatykillä. Kuva viime viikolta. Kuva: Kare Lehtonen / Yle

Paperiliiton hallitus on päättänyt jatkaa UPM:n työntekijöiden lakkoa kahdella viikolla, liitto tiedottaa.

Lakko alkoi lauantaina tammikuun 1. päivänä, ja nyt käynnissä lakon kolmas viikko. Paperiliiton hallitus päätti jo aiemmin jatkaa lakkoa kahdella viikolla, jos sopua työehtosopimuksesta ei tule. Nyt lakkoon tulee vielä kaksi lisäviikkoa, jos ratkaisua ei synny. Ilman sopua lakko jatkuisi siis helmikuun 19. päivään asti.

Paperiliitto perustelee lakon jatkamista sillä, etteivät liiton aloitteet ole saaneet vastakaikua UPM:ltä. Metsäyhtiö on Paperiliiton mukaan ilmoittanut, että neuvottelut aloitetaan, jos ne käydään liiketoimintakohtaisesti ja yhtiön ehdoilla.

Paperiliitto kertoo ehdottaneensa UPM:n johdolle keskustelua, joka voisi viedä kohti neuvottelupöytää. UPM on liiton mukaan kieltäytynyt tapaamisesta.

Liiton mukaan UPM on myös katkaissut Lappeenrannan biojalostamoa koskevat neuvottelut, jotka ehdittiin aloittaa aiemman sopimuksen pohjalta.

Osapuolten väliset neuvottelut ovat olleet jumissa alusta lähtien. UPM haluaisi solmia viidelle eri liiketoiminta-alueelle omat työehtosopimukset, kun taas Paperiliitto olisi valmis tekemään yhden työehtosopimuksen koko alalle.

Lisää aiheesta