Hyppää sisältöön

Hävikkiruoan jakelukeskus on kasvanut Oulussa odotettua nopeammin – ruokaa jaetaan viikottain jo tuhansia kiloja

Logistiikkakeskus avattiin Oulun Hiukkavaaran vanhalla kasarmialueella syksyllä, ja toiminta on laajentunut isosti muutamassa kuukaudessa. Ylijäämäruokaa kerätään jaettavaksi jo lähes 50 kohteesta, joita ovat kaupat, koulut ja elintarvikeyritykset.

Ylijäämäruokaa kerätään Oulussa lähes 50 lahjoittajalta. Kuva: Jaana Polamo / Yle

Elokuun lopulla Oulussa aloittanut hävikkiruoan jakelukeskuksen toiminta on kasvanut ennakoitua nopeammin.

Muutamassa kuukaudessa jaettavan ruoan määrä on kasvanut jo noin viiteen tuhanteen kiloon viikossa ja ruokaa jaetaan kahdella kylmäautolla ja yhdellä pakettiautolla. Tärkeä osa toimintaa on myös työllistäminen, ja töissä on tällä hetkellä 11 henkilöä.

Ylijäämäruokaa kerätään lähes 50 lahjoittajalta, joita ovat muun muassa kaupat ja koulut. Ruoka-avun jakamisesta ihmisille puolestaan vastaa 25 tahoa.

Hanketta vetävän Helsingin Diakonissalaitoksen Säätiön projektipäällikkö Katja McQueen-Winbergin mukaan parhaina viikkoina jopa tuhat ihmistä on saanut apua Prikka kiertoon -hankkeen kautta.

Kaksivuotisessa hankkeessa on mukana myös muita diakonitoimijoita, Oulun kaupunki ja evankelisluterilaiset seurakunnat. Iso osa rahoituksesta tulee Euroopan sosiaalirahastosta.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.