Hyppää sisältöön

Aluehallintovirasto jatkaa Kanta-Hämeen kokoontumisrajoituksia – liikuntatilojen rajoitusten jatkoa arvioidaan

Aluehallintoviraston päätöksellä kokoontumisrajoitukset jatkuvat Kanta-Hämeessä 23. helmikuuta asti.

Kanta-Hämeen alueella on voimassa myös Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös, jolla tiettyjä liikunta-, harrastus- ja virkistystiloja on määrätty suljettavaksi tartuntatautilain pykälän 58 g mukaisesti. Jatkoa arvioidaan parhaillaan, ja aluehallintovirasto tiedottaa mahdollisesta jatkopäätöksestä ja sen sisällöstä arviolta ensi viikon alussa. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt jatkaa kokoontumisrajoituksia Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella helmikuun loppupuolelle saakka. Päätös tulee voimaan edellisten rajoitusten päätyttyä eli 24. tammikuuta ja on voimassa 23. helmikuuta asti.

Kokoontumisrajoitus on sisällöltään sama kuin tähän asti eli sisätiloissa voi järjestää enintään kymmenen henkilön ja ulkotiloissa enintään 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

Aluehallintoviraston päätökset eivät koske yksityistilaisuuksia. Niiden järjestämisessä noudatetaan sairaanhoitopiirin ja muiden terveysviranomaisten antamia suosituksia. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin antaman suosituksen mukaan yksityistilaisuudet tulisi rajoittaa kooltaan enintään 10 henkilöön 28. helmikuuta asti.

Tilojen käyttöä koskevia päätöksiä arvioidaan uudelleen

Kanta-Hämeen alueella on voimassa myös Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös, jolla tiettyjä liikunta-, harrastus- ja virkistystiloja on määrätty suljettavaksi tartuntatautilain pykälän 58 g mukaisesti. Päätös on voimassa 26. tammikuuta asti.

Jatkoa arvioidaan parhaillaan, ja aluehallintovirasto tiedottaa mahdollisesta jatkopäätöksestä ja sen sisällöstä arviolta ensi viikon alussa.

Lisäksi Kanta-Hämeessä, kuten muuallakin Etelä-Suomen alueella, voimassa ovat tilojen terveysturvallista käyttöä koskevat aluehallintoviraston päätökset, jotka velvoittavat lähikontaktien aiheuttaman tartuntariskin ehkäisemiseen. Kanta-Hämeessä päätös on voimassa 31. tammikuuta asti.